120 nordmenn kjøpte millionbilen - usett

Kunne bare bestilles på internett.

1927 eksemplarer av XC90 First Edition ble lagt ut til salg over hele verden, 120 av dem endte i Norge.
1927 eksemplarer av XC90 First Edition ble lagt ut til salg over hele verden, 120 av dem endte i Norge.

Volvo er nå i gang med å lansere en av sine viktigste modeller noensinne. Helt ny XC90 kommer på markedet tidlig neste år - men nå har de første kundene allerede rukket å sikre seg et eksemplar.

I går åpnet nemlig Volvo for bestilling av 1927 nummererte eksemplarer av det de kaller First Edition, en spesialutgave til nøyaktig én million kroner. Bilen kunne bare bestilles på nettet - og salget var åpent for kunder over hele verden.

Dette er verdens mest solgte SUV-er

Ikke bare en håndfull

Da vi i Broom skrev om dette noen timer før det braket løs, bekrefter Volvos norske informasjonsdirektør Rune Gutteberg Hansen at interessen hadde vært stor blant de norske kundene.

Flere av dem skulle være klare hos forhandleren sin, i håp om å sikre seg et eksemplar. Nå viser det seg at det ikke bare var snakk om en håndfull kunder - nei, her var det mange som ville bla opp for en bil de ikke har sett på annet enn bilder: 

Ikke mindre enn 120 First Edition-utgaver ble reservert av norske kunder i løpet av de 60 minuttene det tok å selge ut alle bilene.

Les saken: I dag vil flere nordmenn prøve å kjøpe millionbilen

Ikke tilfeldig antall

- Vi er selvfølgelig veldig glade og stolte over at så mange XC90 First Edition finner veien til Volvo-kunder i Norge, via forhandlerne våre over hele landet. Bilene er nummererte fra 1 til 1927, dermed er hvert enkelt eksemplar helt unikt. Det vil aldri bli produsert flere enn disse 1927 utgavene, sier Rune Gutteberg Hansen

Tallet 1927 er forresten slett ikke tilfeldig. Dette er nemlig året da Volvo ble grunnlagt.

Ambisiøse salgsmål

Nye XC90 ble vist første gang for verdenspressen i Stockholm i forrige uke. Brooms bilekspert Benny Christensen var en av de inviterte - og lot seg imponere over det Volvo har kommet opp med her.

- Ja, det har vært store forventninger til XC90, og jeg vil si den innfrir. Dette er en viktig bil for Volvo salgsmessig - og det er også en veldig viktig imagebygger. Med nye XC90 viser de at de tør å utfordre de tyske premiummerkene. Salgsmålene er svært ambisiøse, også her hjemme. Men med en startpris på 725.000 kroner, tror jeg det er realistisk, sier Benny.

Denne SUV-en tåler både kuler og granater

Døren på gløtt

Bilen går i produksjon i Gøteborg i uke 5 neste år. Det betyr at de første kundene vil få bilene sine i april.. Og aller først kommer altså 120 eksemplarer av First Edition:

Og var du ikke kjapt ute i går, holder Volvos Gutteberg Hansen døren litt på gløtt for flere muligheter: 

- Ja, kundene kjøper bilen via internett og må gjennomføre ulike steg i bestillingen innen en bestemt tid. Derfor kan noen biler fortsatt bli ledige for salg via internettportalen til Volvo Cars, sier informasjonsdirektøren.

Ikke råd til ny? Dette er de beste brukt-SUVene

XC90: Slik tok vi farvel med den