Carlsen forbløffet etter enkel seier

– Ikke min feil at han gjør så mange feil som i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Magnus Carlsen er på offensiven igjen i St. Louis.

Onsdag ble erkerival Hikaru Nakamura rett og slett knust av verdensmesteren. Det tok ikke mange trekkene før TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer konstaterte at partiet i realiteten var vunnet.

Amerikaneren trådde nemlig feil allerede i sitt tiende trekk, da han etter en fire minutters tenkepause spilte det tvilsomme trekket e5. Da han i tillegg fulgte opp med Sa6, var løpet kjørt. 

- Jeg vet ikke hva han holdt på med, han hadde nok oversett en variant. Det var allikevel bare de mest naturlige trekkene som vant for meg, kommenterte Carlsen på amerikanerens fullstendig feilslåtte åpning.

Nakamura fortsatte allikevel å spille - selv med forsvinnende små sjanser til å redde partiet. Til slutt ble det en overlegen seier til Magnus Carlsen. Han røpet etterpå at han hadde våknet med godt humør.

– Dette ble mye lettere enn jeg hadde forventet. Men det er ikke min feil at han gjør så mange feil som i dag, sa han om Nakamura, som aldri har klart å slå Carlsen.

Carlsen var forbløffet over at Nakamura så tidlig gjorde grove feiltrekk. 

– Det var nesten litt antiklimaks å spille så lenge, når jeg visste det ble seier, sa han.

- Det bør ikke være tvil om hvem som er nummer en i verden

Fabiano Caruana vant også sitt syvende parti i Sinquefield Cup, og står nå med syv poeng av syv mulige. 

Italieneren har dermed laget historie, men det gjør ikke Magnus Carlsen søvnløs.

- Jeg synes det er for tidlig å snakke om at han har tatt igjen meg. Jeg mener det ikke bør være tvil om hvem som er nummer en i verden akkurat nå, til tross for at han med denne turneringen kommer litt nærmere, uttalte verdensmesteren. 

Torsdag starter sendingen eksklusivt i sjakklivesenteret kl. 20.55. Den går på Sportskanalen når hockeykampen er ferdigspilt.

Da møter Carlsen Fabiano Caruana med svarte brikker.

– En seier der er sjansen jeg har til å gjøre en virkelig god turnering. Da kan jeg ta med meg noe positivt herfra, sa Carlsen, som har gitt opp turneringsseieren.