I fjor viste hun fingeren til Stabæk-fansen. I år sendte Isabell Herlovsen Lillestrøm til NM-semifinale med tre scoringer.  Foto: TV 2
I fjor viste hun fingeren til Stabæk-fansen. I år sendte Isabell Herlovsen Lillestrøm til NM-semifinale med tre scoringer.  Foto: TV 2

Herlovsen sendte Stabæk ut av cupen

I fjor viste hun fingeren til Stabæk-fansen. I år sendte Isabell Herlovsen LSK til NM-semifinale med hattrick. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Lillestrøm (TV 2) Etter tre NM-titler på rad for Stabæk ble det en brå exit i toppoppgjøret i kvartfinalen mot LSK, og en sterk Isabell Herlovsen. 

- Det er nesten ubeskrivelig. Det er så deilig at vi klarte å slå Stabæk. Det er liksom oss to, og det er litt ekstra når det er Stabæk. Det er bare så sykt bra, jeg vet ikke hva jeg skal si, sa en glad Herlovsen til TV 2 etter kampen. 

Viste fingeren i fjor

I fjor ble det et knepent 3-4-tap for Lillestrøm mot Stabæk i NM-semifinalen. Det var der det kokte over for Herlovsen, og svarte på meldinger fra Stabæk-fansen med å vise dem fingeren. Nå var tonen en annen. 

- I fjor var det et surt tap, og jeg føler at vi får revansjert det i dag. Det smaker så utrolig godt, og spesielt når det er Stabæk som står på andre siden av banen. Jeg syns vi gjør en kjempegod kamp i dag, og gjør det vi har planlagt. Det fungerer, og jeg får muligheten til å score de tre målene. Det er helt fantastisk, sier hun. 

Vertene førte

Vertene førte store deler av kampen, og etter 28 minutter la Lene Mykjåland inn til Herlovsen som pirket inn ledelsen. Herlovsen var en konstant trussel, og det burde stått 2-0 like etter pause hadde det ikke vært for en god Ingrid Hjelmseth i Stabæk-buret. 

Men i det 67. minutt dukket Elise Thorsnes opp i returrommet på en corner, og skapte ny spenning i kampen. 

Et revansjesugent Lillestrøm lok seg likevel ikke stoppe, og knappe ti minutter seinere drar Herlovsen seg fri og fyrer av et skudd i tverrliggeren. På returen dukker Mimmi Matilda Löfwenius opp, og fikser ny ledelse. 

Herlovsen var derimot ikke ferdig for kvelden. Fem minutter før full tid er hun alene med Hjelmseth, og har null problemer med å klinke inn en 3-1. 

Et langt steg mot cupfinalen

Stabæk reduserer minutter før slutt med Ingrid Schjelderup, men Lillestrøm vinner 4-2 etter nok et praktmål på overtid av tremålsscorer Herlovsen. 

Med den tøffeste konkurrenten ute tok de gulkledde et langt steg mot sin første NM-finale siden 2009, men banens gigant understreker at de ikke regner med en finalebillett allerede. 

- Det er flere kamper igjen, og det her var én kamp mot cupfinalen. Men nå må vi suge litt på denne karamellen for det smakte skikkelig godt. Vi må ligger på det nivået vi gjorde i dag. Da er det ingen som slår oss, smiler Herlovsen. 

Stabæk og Lillestrøm har vært overlegne i Toppserien denne sesongen, og ligger helt likt med 39 poeng hver. Åtte poeng foran tabelltreer Røa.