UTFORDRET: Her er Fyrst Albert på besøk i under oljemessen i Stavanger i 2009. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .
UTFORDRET: Her er Fyrst Albert på besøk i under oljemessen i Stavanger i 2009. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .

Kronprins Haakon «Ice Bucket»-utfordret  av fyrst Albert

Fyrst Albert av Monaco gjennomførte den kjente «Ice Bucket»-utfordringen, og ga den videre til kronprins Haakon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Isbøtte-utfordringen har gått som en farsott de siste ukene. Utfordringen går ut på å helle en bøtte med isvann over hodet for å skape oppmerksomhet rundt den dødelige muskelsykdommen ALS.

Trenden har nå også nådd de kongelige. Det blå blodet til fyrst Albert av Monacos gikk nok kaldt gjennom årene hans da han onsdag fikk hele tre bøtter med isvann helt over seg. 

Monacos kongelige hoff postet onsdag videoen av fyrst Alberts kalde stunt.

– Det er sporty av Monacos fyrst Albert å ta imot denne utfordringen. Men det overrasker meg egentlig ikke. Det er også artig at fyrsten nå utfordrer nettopp vår egen kronprins Haakon. Så får vi se da, sier TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland til TV 2. 

Tar du utfordringen, Haakon?

Det ser ut til at fyrst Albert er den første kongelige som tar imot utfordringen. Så vil det vise seg om kronprins Haakon og resten av Europas kongelige følger etter.

– Selv tror jeg faktisk vi snart kan få se bilder av en dyvåt Haakon på kronprinsparets egen nettside. Kanskje til og med en liten video med lyd. Og det kan jo også hende at Mette-Marit slår følge med ektemannen, sier Totland.

Albert utfordret i tillegg til kronprins Haakon ogs presidenten av Frankrike, François Hollande, og den amerikanske milliardæren Philip Knight.

Iskalde kjendiser

Så langt har noen av verdens største politikere og stjerner dynket seg i isvann for en god sak. Alt fra president George W. Bush til Leonardo DiCaprio har hevet seg på trenden. Også her hjemme har kjendisene latt seg rive med.

TV 2s Dorthe Skappel var blant de første av norske kjendiser som tok utfordringen, og nå har blant andre både Christian Ringnes og Tone Damli Aaberge fulgt etter.

ALS Norge så først lite noen støtte i form av penger, men etter at TV 2 omtalte dette, har pengene strømmet inn.