NY SJANSE: Michael Sam får sjansen i Dallas Cowboys. (AP Photo/L.G. Patterson)
NY SJANSE: Michael Sam får sjansen i Dallas Cowboys. (AP Photo/L.G. Patterson)

Sam får ny NFL-sjanse

Dallas Cowboys gir Michael Sam en ny sjanse til å bli den første homofile spilleren i NFL.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Michael Sam fikk mye oppmerksomhet da han sto frem som homofil kort tid før draften til NFL.

Han var på forhånd rangert blant de beste forsvarsspillerne, men innrømmelsen hans gjorde at han falt som en stein på prioriteringslistene til klubbene.

– Jeg tror ikke amerikansk fotball er klar for øyeblikket. I det neste tiåret eller to vil det bli akseptert. Men i øyeblikket er det fortsatt en sport for mannemenn. Å bruke homofile betegnelser som skjellsord er fortsatt vanlig. Det ville skape en ubalanse i NFL-garderoben og møterommet, sa en klubbleder etter at Sam kom ut av skapet.

Vraket av Rams
St. Louis Rams var klubben som til slutt valgte Sam, men da klubben skulle melde opp den endelige troppen sin, ble han vraket.

– Jeg vil takke Rams og St. Louis by for å gi meg sjansen til å vise meg fram. Jeg gleder meg til å fortsette framgangen på vei mot en lang og suksessrik karriere. De viktigste tingene i livet kommer sjelden lett, og det har jeg alltid visst. Reisen fortsetter, skrev han på Twitter etter vrakingen.

Og reisen går nå videre til Dallas.

– Jeg ønsker bare å spille fotball
For Dallas Cowboys har nå gitt ham en sjanse til å bevise at han holder mål. Onsdag skal han gjennom en medisinsk test. Består han den vil han bli tatt med på trening, skriver nfl.com.

– Det er spennende å komme til Dallas. Jeg ønsker bare å spille fotball. Det er fantastisk å være på vei hjem til hjemstaten min, sier han til Dallas Morning News.

Sam hadde med sine seks taklinger flest av alle Rams-spillere i torsdagens treningskamp mot Miami Dolphins. Likevel var det ikke plass til ham i NFL-troppen.

Rams-trener Jeff Fischer skal fortsatt være interessert i å få tilbake til St. Louis, men skader i andre posisjoner gjorde at han ikke fant plass til ham i troppen.