FIKK FORREN-TYN: Wayne Rooney ble kalt småtjukk av Vegard Forren. Det plukket britiske tabloidaviser opp. Foto: Scanpix/Faksimile Daily Mirror og Daily Star.
FIKK FORREN-TYN: Wayne Rooney ble kalt småtjukk av Vegard Forren. Det plukket britiske tabloidaviser opp. Foto: Scanpix/Faksimile Daily Mirror og Daily Star.

Engelske tabloidaviser mesker seg med Forrens Rooney-uttalelse

Wayne Rooney presenteres som «Captain Fatso».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Bergen/London (TV 2) Tidligere i uken ble Vegard Forren spurt om han fryktet tempoet til de engelske stjernene. Molde-stopperen så ingen grunn til å være redd for engelskmennene og sendte samtidig et humoristisk stikk i retning Wayne Rooney.

– Rooney ser jo litt småtjukk ut, sa Manchester United-supporteren Forren.

Det ble naturligvis blitt plukket opp av britiske medier. Rooney pryder nesten samtlige av dagens sportsforsider.

Daily Star har døpt Manchester United-spissen om til «Captain Fatso». Daily Mirror nøyer seg med overskriften «Fat chance».

«Rooney slet med å komme på navnene til norske spillere da han ble spurt, men nå vil han være oppmerksom på Forren etter hans overraskende uttalelse», skriver Daily Star.

Wayne Rooney var ordknapp da han fikk spørsmål om Forrens uttalelse.

– Jeg er ikke interessert i akkurat det der, sa Rooney. 

Roy Hodgson var kjapp med å ta sin nye kaptein i forsvar. 

– Jeg synes Wayne er i fantastisk fysisk form, sa den tidligere Viking-treneren.

Forrens uttalelse er imidlertid peanøtter i forhold til hva den tidligere England- og Manchester United-høyrebacken Paul Parker skriver på sin Eurosport-blogg.

Parker er lite imponert over det Rooney har vist så langt denne sesongen.

– Wayne Rooney har vært forferdelig. Mot Burnley i helgen skulle han liksom være kaptein, men jeg så en spiller som bare var interessert i seg selv. Han gjorde ingenting for å heve seg eller inspirere lagkameratene, skriver Parker.

– Det eneste som er slående med hans opptreden er at han innkasserer 3,2 millioner kroner for å spille så dårlig, fortsetter Parker.

Rekordlav interesse
Men kommentaren fra Vegard Forren har i det minste vekket en form for interesse før kampen. 

For det er ikke vanskelig å avsløre at den engelske pressen har lite peiling på hva som møter dem på Wembley.

I onsdagens papirutgave av Daily Mirror blir Alexander Søderlund trekt frem som en av spillerne som må passes på. Det eneste problemet med det er at Rosenborg-angriperen ikke er med i troppen.

A-ha villa hatt større mulighet til å selge ut Wembley
I tillegg har det lenge vært kjent at det kommer til å bli et rekordlavt publikumstall. Det er ventet mellom 35 og 40 000 tilskuere, noe Norge får mye av skylden av.

- Det hjelper ikke akkurat at vi møter Norge. Et lag helt uten store spillere. Landsmennene deres i popgruppen A-ha ville hatt en bedre mulighet til å selge ut Wembley. Og de er nå i midten av 50-årene, skrev  The Independents Sam Wallace i sin spalte tirsdag.

Kampen mellom Norge og England har avspark klokken 21.05 i kveld.