NÆRMER SEG TOPPEN IGJEN: Caroline Wozniacki imponerte mot Sara Errani i natt.
NÆRMER SEG TOPPEN IGJEN: Caroline Wozniacki imponerte mot Sara Errani i natt.

Wozniacki til første Grand Slam-semi siden McIlroy-bruddet

Nå peker pilen riktig vei for den danske tennisyndlingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

I natt slo hun italienske Sara Errani med sifrene 6-0, 6-1. Wozniacki er nå klar for semifinale i US Open. Der møter hun useedede kinesiske Shuai Peng. Peng slo sveitsiske Belinda Bencic.

– Det har gått opp og ned
Wozniacki har hatt noen tunge måneder etter bruddet med golfstjernen Rory McIlroy. Nordiren avbrøt tre års samboerskap like etter at paret hadde sendt ut bryllupsinvitasjoner i mai. Wozniacki var knust, men valgte likevel å stille opp i French Open. Der røk hun ut i første runde. I Wimbledon karret dansken seg til fjerde runde før det var stopp mot Barbora Záhlavová-Strýcová. 

Nå har hun kommet seg over kneiken.

– Det har gått opp og ned for meg i år, innrømmet Wozniacki etter kvartfinaleseieren.

– Men å være her i semifinalen i US Open er en utrolig følelse. Det viser at hardt arbeid gir resultater. Jeg er her nå, og jeg er fornøyd, sier Wozniacki.

Bortsett fra Wozniacki (seedet som nummer 10) er det kun Serena Williams som er igjen av de ti topprankede kvinnene i US Open. Williams møter Flavia Pennetta i kvartfinalen seinere i dag.  

McIlroy-suksess etter skandalen
Mens Wozniacki har slitt sportslig etter bruddet, har McIlroys golfform pekt til himmels.

Først vant han British Open i juli, deretter Bridgestone International i Ohio. Han fulgte opp med å vinne USPGA Championship på Valhalla i august.

McIlroy tilskriver bruddet mye av æren.

– Jeg tror det som har skjedd har vært bedre for meg, når det kommer til golf, sa McIlroy til Daily Mail i august.

– Jeg har brukt mer tid på det, og det har refokusert meg. Hva annet skal jeg gjøre på? Jeg går til golfbanen, går i treningsstudioet. Det er slik livet mitt er akkurat nå. Jeg har jobbet hardt før, men de siste månedene har jeg virkelig gått inn for det. Det fungerer tydelig ganske bra, så jeg kommer til å fortsette å gjøre det.