SKUFFET: Stefan Johansen innrømmer at det har vært noen tunge uker som Celtic-spiller.
SKUFFET: Stefan Johansen innrømmer at det har vært noen tunge uker som Celtic-spiller.

Celtic-Johansen slet med søvnen etter Mesterliga-exiten

– Det var noen tøffe dager, sier Stefan Johansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

LONDON (TV 2): Stefan Johansen og Celtic har hatt alt annet enn en drømmestart på sesongen.

Etter fire kamper ligger Ronny Deilas mannskap seks poeng bak serieleder Inverness, som har en kamp mer spilt.

Men det alle snakker om er likevel måten den skotske storklubben har opptrådt på i  Mesterliga-kvaliken.

- Det ble lite søvn
Først ble de feid av banen av Henning Bergs Legia Warszawa. Men en administrativ feil av den polske klubben førte som kjent til at Celtic fikk en ny mulighet.

GÅTT VIDERE: Stefan Johansen har ristet av seg skuffelsen med Celtic og er klar for innsats for Norge. Her under kampen mot Frankrike tidligere i år. AFP PHOTO / THOMAS SAMSON
GÅTT VIDERE: Stefan Johansen har ristet av seg skuffelsen med Celtic og er klar for innsats for Norge. Her under kampen mot Frankrike tidligere i år. AFP PHOTO / THOMAS SAMSON

Men i siste playoff-runde ble også slovenske Maribor for sterke. Dermed må Johansen og lagkameratene nøye seg med europaligaspill.

- Det var selvfølgelig en enorm skuffelse. Men nå er jeg her og har lagt det bak meg.  Man kan ikke tenke for mye på det. Men det er klart at det var noen tøffe dager omtrent uten søvn. Spesielt rett etter kampen sov jeg veldig lite. Men slik er fotballen, sier han.

Han innrømmer at Celtic i år kanskje ikke er gode nok for det gjeveste selskapet i Europa.

- Vi hadde muligheten, men klarte det ikke. Per dags dato er vi kanskje ikke gode nok til å være der. Nå får vi heller fokusere på å gjøre det bra i ligaen og Europaligaen, sier han.

- Deila har tillit
Etter de svake resultatene har supportere og presse allerede begynt å rope på Deilas avgang. Men Johansen understreker at den norske treneren har full tillit i spillergruppen.

- Han har taklet det veldig bra. Selvfølgelig skulle han som alle andre ønsket at vi fikk en bedre start. Men han tar det bra, og i spillergruppen har alle ståltro på det han gjør. Han jobber fantastisk på treningsfeltet. Jeg tror alle står bak ideene hans, sier han.

Nedturen har minnet Norges midtbanespiller på at er Celtic er en storklubb hvor kritikken fort kommer dersom man ikke leverer resultater.

- Celtic betyr mye for mange. Det merker man såklart. Men man kan ikke være redd for press. Press viser bare at man spiller viktige fotballkamper, sier han.