BLIR I NORGE: Stefan Strandberg må belage seg på å spille høstsesongen for Rosenborg. 
Foto: Aykut Akici/Turkpix / NTB scanpix
BLIR I NORGE: Stefan Strandberg må belage seg på å spille høstsesongen for Rosenborg. Foto: Aykut Akici/Turkpix / NTB scanpix

Strandberg ble enig med Eskisehirspor

... men klubbene ble aldri enige. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Stefan Strandberg spiller høstsesongen i Rosenborg. Det bekrefter Strandberg selv overfor TV 2 Sporten.

- Som alle vet reiste jeg ned for å se på forholdene. Jeg ble tatt veldig godt imot, ble virkelig imponert over klubbens visjoner og fikk tro på prosjektet. Som jeg har sagt tidligere var jeg ikke interessert i å hoppe på hva som helst, men klubben hadde fulgt meg lenge og hadde god kontroll på meg. Derfor synes jeg dette var såpass interessant at vi raskt kom til enighet om de personlige betingelsene, sier Stefan Strandberg til TV 2 Sporten.

Rosenborg takket nei til slutt

I samråd med Rosenborg valgte han å stå over søndagens bortekamp mot Viking i Stavanger. I stedet satte han på kvelden kursen mot Tyrkia for forhandlinger rmed den tyrkiske toppdivisjonsklubben Eskishehirspor.

Både Rosenborg og den tyrkiske klubben hadde lenge et håp om at det hele skulle gå i boks, men like før midnatt natt til i går skjønte partene at det ikke kom til å gå.

- Det ser vanskelig ut, uttalte sportslig leder Erik Hoftun i 22-tiden i går kveld.

I dag forklarer Hoftun hvordan det hele skar seg.

- Det var to forhold som var avgjørende: For det første kom budet aldri opp på det nivået vi mener er riktig for en spiller av Stefans kaliber. For det andre var ikke betalingsformen god nok, slik vi følte det. De ønsket å betale overgangen framover i tid uten at vi hadde nødvendig garanti, forteller Hoftun.

Han er klar på at klubbens intensjon da de lot Strandberg dra til Tyrkia var at overgangen skulle gå i boks.

- Det var intensjonen, men de beveget seg nesten ikke under forhandlingene og i løpet av gårsdagen forsto vi at det ikke kom til å gå i orden, sier han.

Nekter for dårlig stemning

Tilbake satt Stefan Strandberg på bomtur til Tyrkia. Likevel hevder Rosenborg-stopperen at han har stor forståelse for RBKs beslutning.

- Det er Rosenborg som er arbeidsgiveren min og jeg har stor respekt for at de nå sier nei. Det gjør meg samtidig litt glad at de verdsetter meg såpass høyt. De mener sjansene til medalje og Europaspill er bedre med meg på laget, og det gleder jeg meg til å være med på å jakte, sier Strandberg.

- Men du ble enig med klubben - du må vel være litt skuffet?

- Selvfølgelig ble jeg enig med klubben og ønsket at det skulle gå i orden, men samtidig blir jeg glad når Rosenborg verdsetter meg såpass høyt. Jeg har som alle andre spillere i Tippeligaen ambisjoner om en større liga. Nå var det jeg som var heldig og fikk en mulighet fordi jeg har prestert godt. Jeg får heller ta med meg det og håpe at sjansen dukker opp senere, sier Strandberg.

Erik Hoftun snakket ut med Stefan Strandberg i natt. Han avviser at det er dårlig stemning mellom partene.

- Stemningen mellom oss og Stefan er veldig, veldig god. Det var den også på søndag, da vi valgte å ikke bruke han mot Viking. Stefan er profesjonell og klar for å yte for oss i høst. Vi trenger han i form for å nå de målene vi har satt oss. Det var også en del av vurderingen vi gjorde, i stedet for å selge han billig, sier Hoftun.

Delte meninger i Kjernen

I supporterklubben Kjernen har Stefan Strandberg det siste året vært en omdiskutert person. Flere har vært klar på at de har ønsket seg en ny klubb for stopperen.

Personlig er Kjernen-talsmann Kenneth Kjelsnes fornøyd med at stopperen blir værende.

- Strandberg har vært en viktig spiller for Rosenborg. Han har kanskje vært litt varierende, men sportslig sett er han en styrke for Rosenborg. Derfor er jeg på mange måter fornøyd med at han blir værende, sier Kjelsnes til TV 2 Sporten.

Han har blitt mer positiv til Strandberg i det siste.

- Jeg synes uttalelsene hans i det siste har vært positive. Han har vært klar på at han har trivdes i klubben og at han ønsker å være værende. For meg virker det som han har snudd litt i troen på klubben og det skinner kanskje litt gjennom at han ikke var den største tilhengeren til det forrige regimet, sier Kjelsnes.

Likevel legger han ikke skjul på at han er litt overrasket over at Strandberg ønsket seg til Tyrkia.

- For å si det sånn: Jeg tror det er positivt for Strandberg selv at han forblir i Rosenborg. Samtidig må jeg si at jeg stusser litt på det ønsket når han hele tiden har vært klar på at han har takket nei til flere klubber og ikke vil forlate Rosenborg til fordel for hvem som helst. Da høres det litt rart ut med Tyrkia, sier Kjernen-lederen.

Har stor tro på Ingebrigtsen-prosjektet

Strandberg returnerer til Norge allerede i dag og er ventet tilbake på Rosenborg-trening i morgen. Ikke alle Rosenborg-supportere virker å være like fornøyde med Strandberg i det siste, men stopperen mener skepsisen er ubegrunnet.

- Jeg har hele tiden sagt at jeg trives veldig godt i Rosenborg. Det har aldri handlet om det. Jeg har det godt her og det er et sted jeg ønsker å være, men som sagt har jeg ambisjoner, sier Strandberg.

Samtidig er han klar på at han mener det skjer svært mange positive ting i Rosenborg om dagen.

- Jeg synes det er veldig spennende det som skjer under Kåre (Ingebrigtsen) nå. Det er et prosjekt jeg har veldig stor tro på og som jeg gleder meg til å være en del av. Vi har tatt store steg og forhåpentligvis tar vi enda større steg utover høsten, sier Strandberg