Glutenfri blomkålsuppe, purè og blomkål på indisk vis. Foto TV 2
Glutenfri blomkålsuppe, purè og blomkål på indisk vis. Foto TV 2

Blomkål på tre forskjellige måter

Glutenfri suppe og purè, samt blomkål på indisk vis

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Blomkål på 3 forskjellige måter

Blomkålsuppe

(Glutenfri)
2 blomkålhoder
2 skiver sellerirot
ca 5 dl vann
1 ½ ts salt
ca 5 dl grønnsakkraft eller kyllingkraft(sjekk at kraften er glutenfri)
salt, pepper
1 ½ - 2 dl matfløte eller rømme/creme fraiche
Skyll og del blomkålen i buketter.
Skjær av, og finhakk de grove stilkene og bladene.
Del blomkålbukettene fra det ene hodet opp i mindre buketter og kok disse i lettsaltet vann i ca 1 min.
Ta opp og avkjøl raskt i kaldt vann.
Disse små bukettene skal brukes i suppen ved servering.
Tilsett kraft, stilkene, bladene, resten av bukettene og sellerirot i små terninger i kokevannet, og la koke under lokk i 20-30 min til alt er mørt.
Mos med en stavmikser.
Tilsett fløte, rømme eller crème fraiche, kok opp og la trekke til en fyldig suppe.
Smak til med salt og pepper.
Tilsett blomkålbukettene rett for servering og kok opp.

Tips:

- mager versjon, i stedet for fløte/rømme, rør ut maisennamel i litt melk og tilsett i suppen under omrøring, til suppen får en fyldig konsistens.


Blomkålpure, godt tilbehør til stekt fisk -glutenfri

1 stor blomkål ev 2 små
1-2 skiver sellerirot eller 1 persillerot
vann + salt til koking
ca 1 dl fløte eller melk
1-2 ss smør
Revet muskatnøtt
Salt, pepper

Del blomkål i buketter/biter og kok møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet, tilsett fløte eller melk og mos med en stavmikser.
Smak til med smør, muskat, salt og pepper.

Blomkål på indisk vis- vegtar, glutenfri og melkefri

Server som egen rett med chapati, roti eller nan.

2 blomkål
1 løk
1 fedd hvitløk
4-5 ss matolje (ikke olivenolje)
1 ½ ts spisskummenfrø
1 ts finhakket frisk ingefær
1 ts gurkemeie
1 ts chili
1 ts korianderpulver
1 ss tomatpure
2-3 dl hermetiske tomater
salt til smak
Del blomkål i buketter.
Varm opp oljen i en panne med høye kanter, på middels varme. Tilsett spisskummenfrø og stek i ca 1/2 minutt.
Tilsett resten av krydderene og bland sammen.
Legg blomkålbukettene, finhakket løk og hvitløk i pannen, vend lett om slik at krydderet smører seg rundt blomkålbukettene.
Tilsett tomatpure og la det steke i ca 1 minutt, hell i hermetiske tomater og kok opp.
Senk temperaturen, legg på lokk og la det hele surre i 15 til 20 minutter.
Server med chapati/roti eller nan