BRYR SEG IKKE:  Landslagssjef Per Mathias Høgmo dro mandag til London for å føre Norge i kamp mot England. Her på pressekonferansen, hvor han blant annet snakket om publikumssvikten på Wembley.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BRYR SEG IKKE:  Landslagssjef Per Mathias Høgmo dro mandag til London for å føre Norge i kamp mot England. Her på pressekonferansen, hvor han blant annet snakket om publikumssvikten på Wembley. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Høgmo: – Mest opptatt av at Ullevaal blir utsolgt

Kun 15.000 tilskuere er ventet til Wembley under onsdagens landskamp mellom England og Norge. Det bryr Per-Mathias Høgmo seg lite om.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

London/Bergen (TV 2 Sporten): Foran privatlandskampen mellom England og Norge på Wembley har engelsk presse vært mest opptatt av publikumssvikten «The Three Lions» opplever på hjemmebane.

Krever gratis billetter
Nå er det varslet at det kan komme så lite som 15.000 tilskuere på tribunen i Englands storstue, hevder engelske medier.

Den engelske fotballegenden Alan Shearer mener FA bør dele ut gratisbilletter til oppgjøret mot Norge.

– FA kunne gjort et PR-kupp her. Det ved å tilby alle engelske fans som var i VM gratis adgang. Det ville i hvert fall vært en fin gest til folk som brukte sparepengene på en av de verste turneringene noen gang. Det ville blitt som «takk og unnskyld», skriver Shearer i sin spalte i avisen The Sun.

– Vil ha tidenes høyeste tilskuertall på Ullevaal
Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo hevder imidlertid at han først og fremst bruker energien på at Ullevaal blir utsolgt til EM-kvalifiseringskampen mot Italia tirsdag neste uke.

– Jeg er mer opptatt av å selge ut Ullevaal og sørge for at vi får tidenes høyeste publikumstall der. Så får England svare på hvor mange de trekker på hjemmebane, sier Høgmo på mandagens pressekonferanse i London.

– Men når det er sagt, så er det alltid spennende å komme til Wembley. Det er en fin arena med en god ramme rundt, poengterer Norges landslagssjef.

– Blir en tøff reise
Høgmo legger ikke skjul på at privatlandskampen mot England blir en viktig test før EM-kvalifiseringen braker løs mot Italia.

– Å møte England vil gi oss svar på hvor vi står, og jeg vil ta ut laget på tirsdag. Når det gjelder EM-kvalifiseringen så er det viktig å huske på at vi ble nummer fire i kvalifiseringen sist. Norge har vært i tre sluttspill siden krigen. Ingen må tro at kvalifiseringsgruppen vår blir en «walk in the park». Det blir en tøff reise og vi skal gjennom ti kamper. Jeg håper på å se utvikling av laget underveis nå når vi er inne i et kraftig generasjonsskifte, fastslår Høgmo.