Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Drammen/Bergen (TV 2 Sporten): Martin Ødegaard debuterte for A-landslaget forrige uke, og ble med det tidenes yngste landslagsspiller Norge.

15-åringen er blitt koblet til en rekke europeiske klubber den siste tiden. Mandag melder både The Daily Mail og britiske Sky Sports News at Manchester United er i ferd med å sikre seg stjerneskuddet rett før det internasjonale overgangsvinduet stenger natt til tirsdag.

Det får Ødegaard til å trekke litt på smilebåndet.

– Det synes jeg høres rart ut og er ikke noe jeg har hørt noe om. Det høres veldig spesielt ut, sier Ødegaard til TV 2 Sporten om ryktene som hevder at han skal være på vei til Old Trafford sammen med Falcao – på overgangsvinduets siste dag.

– Har blitt mye i det siste
Godset-juvelen mener det har tatt litt vel av på ryktebørsen etter debuten på Norges A-landslag.

– Ja, det har blitt litt mye i det siste. Det har vært mye skriverier og sånne ting, men det er noe jeg ikke har fokus på, mener Ødegaard.

– Du regnes som et av Europas mest ettertraktede talenter?

– Klart er det hyggelig at folk vet hvem jeg er, men for min del så er ikke det noe jeg tenker mye på, svarer midtbanespilleren beskjedent.

– Følger du med på «Deadline Day» selv?

– Nei, ikke så veldig, men jeg leser om de største overgangene, svarer han.

Gleder seg over Balotelli-kjøp
Ødegaard er selv Liverpool-supporter, og innrømmer at han har fulgt med på det som har skjedd på Anfield i sommer.

– De trengte en spiss og fikk Balotelli. Det tror jeg er et bra kjøp. Jeg synes Liverpool har en bra tropp nå, som ser bra ut med tanke på sesongen, sier han.

– Er Liverpool klubben du selv drømmer om å spille for?

– Om jeg skal skifte klubb så er det ikke sikkert at det er favorittklubben som er det beste for meg. Det vil tiden vise, sier han kryptisk.

Ødegaard bekrefter at han kunne gått til en utenlandsk klubb dersom han selv ville i sommer.

– Jeg kunne dratt om jeg selv ønsket det, men jeg ønsket å være i Godset og utvikle meg videre, røper han.

– Ikke skuffet
Mange mener at Ødegaard burde vært i troppen til vennskapskampen mot England onsdag denne uken og EM-kvalifiseringskampen mot Italia på Ullevaal 9. september.

Stortalentet ble imidlertid tatt ut i U21-landslagstroppen – og det lever han godt med.

– Jeg er overhodet ikke skuffet over at jeg ikke ble med A-landslaget. Nå gleder meg bare til å være med på U21-samling, fastslår unggutten.