Riise til TV 2: – Trodde aldri jeg skulle spille i Mesterligaen igjen

John Arne Riise har omsider funnet seg ny arbeidsgiver.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

John Arne Riise er klar for den kypriotiske klubben APOEL Nicosia.

Det bekrefter klubben selv på sin offisielle hjemmeside. 33-åringen har skrevet under på en toårskontrakt med klubben som ble nummer to i toppserien på Kypros forrige sesong.

DIREKTE: Få siste nytt om overgangene i Europa i vårt livesenter her

APOEL Nicosia spiller i Mesterligaen og møter blant annet Barcelona i gruppespillet. Klubben har vunnet serien i Kypros 23 ganger og har i tillegg 20 cupmesterskap.

– En hektisk natt
– Det var veldig hektisk i natt. Jeg lå og så på Magnus Carlsen, og så ringte telefonen og jeg ble opplyst om at det var kommet et bud. Jeg har visst om interessen i noen dager, men det ble veldig intenst og jeg er veldig glad for at det er blitt som det er blitt, sier Riise til TV 2 Sporten.

– Og nå skal spille i Mesterligaen igjen?

– Jeg har alltid sagt at jeg har lyst på en ny utfordring og prøve noe nytt. Men jeg hadde aldri trodd at jeg skulle spille i Mesterligaen igjen. Nå får jeg sjansen i Mesterligaen igjen i en ny kultur, og det var en utfordring som var for god til å si nei til, svarer Riise.

– Blir dette din siste profesjonelle kontrakt?

– Nei, det tror jeg ikke. Jeg skal nå tilbake i treningsmodus og kampmodus og det er noe jeg har savnet. Nå skal jeg kjøre på og være profesjonell i to år, svarer han.

Ville til klubb i Mesterligaen
Riise får trøye nummer seks i den kypriotiske klubben. 

– Den viktigste grunnen til at jeg valgte APOEL er fordi jeg vil ha en ny utfordring i karrieren min. Det faktum at klubben spiller i Mesterligaen og kjemper om troféer er noe som står i stil med ambisjonene jeg har alltid har hatt som fotballspiller. For meg er dette en mulighet til å konkurrere på det øverste nivået igjen i Mesterligaen, og det gjør meg glad, sier Riise til klubbens hjemmeside.

Han ønsker å hjelpe klubben videre fra gruppespillet til sluttspillet i Mesterligaen.

– Vi skal møte FC Barcelona, PSG og Ajax i gruppespillet og blir svært tøft å gå videre til sluttspillet. Men jeg ser frem til å kunne hjelpe APOEL mot disse lagene i gruppen, sier nordmannen.

Veteranen har holdt seg i god form gjennom hele sommeren, selv om han ikke har hatt noen klubb å trene med.

– Jeg har holdt meg i god form gjennom sommeren og håper snart å spille kamper igjen, sier en fornøyd Riise til Betssonbloggen.

– Skal finne ut mer om Kypros
Den tidligere norske landslagsspilleren lover å gi alt for at sin nye arbeidsgiver skal vinne titler.

– For meg har det viktigste alltid vært å vinne troféer. Jeg har alltid elsket å vinne og hater å tape. APOEL har samme mål som meg. Jeg er en spiller som jobber hardt for å få suksess, fastslår Riise, som gleder seg til å flytte til det solfylte ferielandet sammen med sin kone Louise Angelica.

– Både jeg og min familie er ivrige etter å finne ut mer om Kypros, konstaterer Riise.

John Arne Riise har vært klubbløs siden han ble fristilt fra kontrakten med Fulham i sommer. Han har tidligere spilt for Aalesund, Monaco, Liverpool og Roma. 

Forsvarsspilleren fikk med seg 110 landskamper og 16 mål for Norge før han ga seg på landslaget i fjor. 33-åringens høydepunkt i karrieren kom i 2005, da han vant Mesterligaen med Liverpool.