Dette er kåret til historiens største norske sportsøyeblikk

Drillo sluttet å hate USA da dommeren dømte straffe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges seier over Brasil i VM i 1998 er kåret til historiens største norske sportsøyeblikk. I dag ble boka Norges 100 største sportsøyeblikk – historiene bak bragdene, 1885-2014 presentert.

Og i fokus stod selvfølgelig Egil «Drillo» Olsen (72) og hans bragd med landslaget i Frankrike-VM.

Arne Scheie

Forfatterne Svein Tore Bergestuen og Morten Stokstad har i Norges 100 største sportsøyeblikk beskrevet og gjenskapt begivenhetene som samlet nasjonen.

Det er første gang en slik rangering presenteres i bokform.

– Vi i juryen har hatt mange, lange, intense og morsomme diskusjoner, men klarte til slutt å komme frem til en liste over de hundre største norske sportsøyeblikkene, sier Arne Scheie.

 

VENNER: Arne Scheie og Egil Olsen har begge vært med å prege Norges største sportsøyeblikk. Foto: Scanpix
VENNER: Arne Scheie og Egil Olsen har begge vært med å prege Norges største sportsøyeblikk. Foto: Scanpix

– Stor å vinne kåringen

Arne Scheie og Drillo er gode venner og har tilbragt mye tid sammen, både i kommentatorboksen og privat. Drillo kan avkrefte at han har påvirket Arne Scheie, som satt i juryen.

– Jeg visste ingenting og hadde bare fått beskjed om å møte opp. Når jeg ser hva som er nummer to, tre og fire så er det jo stort å stå på den listen der, sier Drillo til TV 2.

Amerikansk dommer

Egil Olsen har aldri vært noen stor fan av amerikanere og spesielt ikke amerikanske fotballdommere. Men da den amerikanske dommeren Baharmast, som er født i Iran, dømte tidenes viktigste straffe, ble han glad.

– Jeg har vokst opp i et kommunistmiljø på østsiden i Fredrikstad og der stod naturligvis ikke USA særlig høyt i kurs.

– Men det ble straffe?

– Det ble straffe og han var amerikaner, sier Drillo til USA.

Cheerleading

Datteren til Egil Olsen, Kine Olsen Vedelen vant i år gull under World Cheerleading Champ.

Nå har datteren reist til California i USA og konkurrerer med et av de beste lagene. Og Drillo reiser snart over på besøk til datteren. Han mener at dattererens prestasjon også er stor.

– At Norge slår USA i Cheerleading, det er ganske utrolig. Det er flere millioner cheerleadere i USA, og nå har hun reist og satser fullt på dette, avslutter Drillo til TV 2.