TILBAKE TIL 60-TALLET: I filmen «Beatles» tar regissør Peter Flinth oss med tilbake til Lars Saabye Christensens 60-talls-Oslo. Foto: Erik Aavatsmark / Storm Rosenberg & SF Norge
TILBAKE TIL 60-TALLET: I filmen «Beatles» tar regissør Peter Flinth oss med tilbake til Lars Saabye Christensens 60-talls-Oslo. Foto: Erik Aavatsmark / Storm Rosenberg & SF Norge

«Beatles»-sjokket: Flopper på kino

17.000 besøkende var et mildt sagt skuffende tall for «Beatles»-produsenten etter helgens premiere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Beatles» ble først vist på pressevisningen i Haugesund i forbindelse med Amandafestivalen. Kritikkene har vært midt på treet, men nå svikter publikum.

– Vi er skuffet

Helgens besøkstall på norske kinoer er meget skuffende for produsenten, som ifølge deres egen nettside har forventet at i alt 600.000 publikummere skal se filmen. 

– Vi er selvfølgelig skuffet over åpningstallene. Vi mener dette er en film som skulle nådd høyere. Vi har testet filmen grundig mot kinopublikum underveis, og den har skåret meget høyt. Vi forstår egentlig ikke hva som har skjedd. Tilbakemeldingene vi får fra publikum er stikk i strid med kritikkene, sier produsent Jørgen Storm Rosenberg til TV 2.

Mener det blir vanskelig å gå i overskudd

Oppvekstdramaet handler om fire gutter på 60-tallet som starter band og lever og ånder for sine store forbilder fra Beatles-bandet. Filmen er unik fordi den bruker mye av de originale Beatles-låtene, noe svært få får lov til å gjøre. Det tok filmskaperne flere år å hente inn tillatelsene, en nødvendighet hvis filmen skulle lages.

Filmkritikere peker på ungdommers manglende interesse og kunnskap om Beatles-fenomenet som et mulig problem for filmens suksess.

– Jeg tror det blir vanskelig å hente inn igjen de store summene som har gått med til denne filmen. Jeg er redd det vil bli vanskelig, med unge som knapt vet hva Beatles er, sier filmkritiker og redaktør i Cinema, Geir Kvamsvåg, til TV 2.

Regissør Peter Flinth vil det annerledes.

HAUGESUND:  Regissør Peter Flinth (fra filmen Beatles) under  årets filmfestivalen i Haugesund.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
HAUGESUND:  Regissør Peter Flinth (fra filmen Beatles) under årets filmfestivalen i Haugesund. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Dette er ingen ungdomsfilm, det er en film for flere generasjoner, ikke minst de som vokste opp på 60-tallet. Vi har derfor stor tro på at filmen vil lykkes, sier regissør Peter Flinth til TV 2 under Amandafestivalen. Flinth har tidligere regissert blant andre «Arn»-filmene.

Selv om åpningshelgen fikk dårlige tall, håper Rosenberg på et bedre utfall.

– Det er tydelig at vi ikke når målet vi har satt oss. Jeg tok feil, og skal nå gjøre det jeg kan for at filmen kommer til et ok resultat til slutt, sier han.