I TENKEBOKSEN: Emil Hegle Svendsen er alt annet enn sikker på at han blir å se i OL i Pyeongchang om fire år. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
I TENKEBOKSEN: Emil Hegle Svendsen er alt annet enn sikker på at han blir å se i OL i Pyeongchang om fire år. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Svendsen åpner for å vrake 2018-OL

Emil Hegle Svendsen slet med å motivere seg etter Sotsji-OL. Skiskytterstjernen vet ikke om han deltar i lekene i 2018.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Sjusjøen (NTB): I et lengre intervju til Aftenposten forteller trønderen at han følte seg helt tom etter OL-suksessen i februar. Han innrømmer at det aldri har vært tøffere å motivere seg til en ny sesong.

– Det er knalltøft å motivere seg av og til. Denne våren og sommeren har kanskje vært den tøffeste jeg har hatt motivasjonsmessig. Det var ikke det at jeg var så sinnssykt umotivert på vårparten. Jeg har gjort jobben min og fått trent, men du merker at fire år har gått, sier Svendsen til Aftenposten.

29-åringen er i disse dager på samling med landslaget på Sjusjøen. Han er usikker på om han er OL-deltaker i Pyeongchang om tre og et halvt år. Svendsen har tidligere uttalt at nettopp Pyeongchang er et av de verste stedene han noensinne har konkurrert.

– I fjor på denne tiden var jeg helt sikker på at jeg skulle gå i neste OL i Sør-Korea i 2018. Men nå er jeg mer usikker, erkjenner Svendsen.

– Toppidretten er nådeløs. Hvis du ikke er helt topp motivert så har du ingen mulighet i det hele tatt. Det sterkeste våpenet du har, er evnen til å motivere deg til å fortsette og til å gjennomføre, legger han til. (©NTB)