DET NYE-JENTA 2014:

Bygdejenta Åshild sjarmerte fotballfrue i senk

Åshild Ringhus (16) dro i land seieren under «Det Nye-jenta» 2014.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Det Nye-jenta» er en annerledes modellkonkurranse. Selvfølgelig er et pent smil og utstråling en stor fordel, men først og fremst er vi på utkikk etter en jente som kan inspirere andre gjennom sin kreativitet, stil og sitt engasjement, sies det i introen til TV-programmet som har blitt sendt ukentlig på TV 2 Bliss siden midten av august.

Fotballfrue som dommer

Gjennom 10 episoder har juryen bestående av homsepatruljens Espen Hilton, fjorårets «Det Nye-jente» Karn Kjerstad og hele Norges fotballfrue Caroline Berg Eriksen vært på leting etter Det Nyes nye hjelpende hånd.

Hun får æren av å blogge for det anerkjente motebladet. I tillegg vinner hun en reise til moteuka i New York, en moteserie i bladet og coverbilde på oktoberutgaven av Det Nye.

På settet

TV 2 var tilstede da årets vinner, Åshild Ringhus hadde sin fotoshoot for magasinet, og det var en sprudlende jente som møtte oss.

– Jeg kan ikke tro at jeg vant, jeg er så glad! sier hun til TV 2.

Forsidepike

Sammen med profesjonell stylist, sminkør og fotograf blir Åshild ikledd høstens ulltrend, og resultatet kan vi se på forsiden av Det Nye i oktober. For Åshild er det ikke uvant å kle seg i kule antrekk, men å stille som covermodell for et av Norges ledende moteblader er surrealistisk for bygdejenta.

Hvordan reagerte du da du vant?

– Jeg var i sjokk! Jeg måpte nok mest der og da, sier den søte jenta fra Vinje i Telemark, som endelig får gjøre det hun drømmer om.

Bor i Telemark

– Det har vært en tøff konkurranse, og så mange flinke folk med. Jeg føler at jeg har lært mer om meg selv og hvem jeg er. Endelig får jeg drive med det jeg elsker, som er mote, blogging og å skrive.

For Åshild blir ikke hverdagen så annerledes, med tanke på at hun fremdeles skal bo hjemme i Vinje. Videregående må fullføres, men nå blir det fokus på blogging og mote i større grad enn tidligere.

Hva skjer fremover nå?

– Jeg vant jo en tur til New York, så den skal jeg på. Så håper jeg på å bli en enda bedre blogger, sier den oppglødde 16-åringen som nå kan kalle seg «Det Nye-jenta 2014».