TRØSTEREN: «Idol Junior»-programleder Ida Fladen er klar for å trøste eventuelle barn som skulle bli lei seg om de ikke går videre i konkurransen. Her er hun avbildet i venterommet under innspillingen. Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2
TRØSTEREN: «Idol Junior»-programleder Ida Fladen er klar for å trøste eventuelle barn som skulle bli lei seg om de ikke går videre i konkurransen. Her er hun avbildet i venterommet under innspillingen. Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2

Ida Fladen klar for å trøste «Idol Junior»-barna

Den selverklærte gode trøsteren lover å ikke slippe noen fra seg før de er glade.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag klokken 20.00  vises den aller første episoden av «Idol Junior», der barn får prøve seg foran fire dommere.

Når TV 2 er på plass under innspillingen av auditionprogrammet, er programleder Ida Fladen (28) så klar at hun nærmest gløder.

– Det er veldig, veldig gøy å være i gang! Jeg synes det har skjedd så fort, og så er det så kult at det plutselig starter! Jeg møtte barna i går, og de er søte, forteller hun ivrig.

Fladen: – Jeg digger barn!

28-åringen, som tidligere har vært å se i programmene «Sommertid» og «Prosjekt Perfekt», innrømmer at hun er litt ekstra svak for de unge.

– Jeg digger barn fordi de er så lette å bli kjent med. Man trenger bare å vise at man er en bra person, og så stoler de på deg med en gang. Det liker jeg veldig godt. Så jeg gleder meg veldig til å snakke med dem og så gruer jeg meg veldig til at det er noen man ikke skal se igjen.

– Hvordan forholder du deg til at noen av barna må forlate konkurransen?

– Det er ... Huff! Jeg synes det er litt fælt. Men jeg håper skikkelig at de klarer å ta det litt fint, fordi de er jo allerede flinke som har kommet hit. Jeg håper det klarer å skjønne det, at de ikke blir helt fra seg. Men det vet man jo aldri. Og hvis de blir det, må man jo bare trøste dem og prøve å få dem på andre tanker.

– Skal ikke la barna være lei seg

Fladen er en selverklært god trøster. Dermed er hun ikke det minste redd for at det ikke vil ende godt, selv om noen av barna ikke får med seg gullbillett videre i konkurransen.

– Jeg er veldig god på å trøste, så jeg skal ikke slippe fra meg noen før de er glade igjen!

Mest nervøs for barna

Mens TV 2 snakker med Fladen, virrer det mer eller mindre nervøse barn rundt i bakgrunnen. Programlederen røper at det er nettopp de yngste som fremkaller nervene hos henne, ikke selve jobben.

– Jeg kjenner at jeg er mest nervøs på deres vegne. Jeg burde kanskje vært litt nervøs selv også, det er jo en stor jobb og mange som kommer til å se det på TV. Men akkurat nå er jeg bare så inni denne situasjonen og tenker egentlig ikke på at jeg har en jobb å gjøre. Jeg vil bare at barna skal gjøre det bra og at de skal ha det fint! Men kanskje jeg blir litt nervøs utover, jeg vet ikke. Men i dag er det bare sånn at jeg skal være vennen deres, så det tror jeg blir fint!

Se første episode av «Idol Junior» onsdag klokken 20.00 på TV 2.