GRUGLEDER SEG: Aleksander With og Alejandro Fuentes er to av dommerne når «Idol jr.» har premiere onsdag. Her er de avbildet backstage like før innspillingen av årets første program. Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2
GRUGLEDER SEG: Aleksander With og Alejandro Fuentes er to av dommerne når «Idol jr.» har premiere onsdag. Her er de avbildet backstage like før innspillingen av årets første program. Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2

«Idol Junior»-dommerne: – Det blir fælt å si nei til barna

Onsdag er det klart for norgespremiere av sangkonkurransen for barn. Dommerne grugleder seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kveld er det klart for norgespremieren av «Idol Junior», der barn får prøve seg foran dommerne Sandra Lyng Haugen (27), Margaret Berger (28), Alejandro Fuentes (26) og Aleksander With (27). 

Når TV 2 tar turen til innspillingen av det første auditionprogrammet, er det to spente mannlige dommere som sitter klare backstage. Alle årets dommere har selv stått på den andre siden som deltakere i talentprogrammet, nå er det mer enn klare for å høre sangtalentene prøve seg.

– Det føles som om det har tatt en evighet å komme i gang. Vi har jo visst om dette ganske lenge nå, så vi har gått og gledet oss, forteller Aleksander. 

– Jeg er så spent, dette blir så gøy! Nå har vi kikket litt på bilder av ungene og fått vite hva de heter, så dette blir spennende, tilføyer Alejandro. 

Håper på «gammel» musikk

26-åringen satser på at det blir en variert musikalsk meny under de første auditionrundene, men det er én artist han krysser fingrene for at ingen skal tolke.

– Det eneste jeg tenker på er at jeg håper at det ikke blir Justin Bieber. Jeg håper det blir mangfold, litt country, litt soul, litt hip hop, jeg håper det blir litt forskjellige ting! Og så håper jeg vi får høre noe gammelt, kanskje noe foreldrene deres har hørt på. At foreldrene har vist dem litt ordentlig musikk. Det er mye bra nytt, men det er mye drit også!

– Det blir ille å si nei

Selv om begge to gleder seg til å ta plass bak dommerbordet, er de også sikre på at det kommer til å bli en utfordrende jobb.

– Vi har jo ikke gjort dette før og vi har jo ikke peiling på hvordan det blir. Det blir i alle fall ille å si nei, det er det eneste vi er forberedt på, sier Alejandro. 

Aleksander innrømmer at han også er bekymret for at ordforrådet til slutt ikke vil strekke til.

– Det går an å være flink på så mange forskjellige måter, og jeg er redd for at jeg skal gå tom for måter å si til folk at de er flinke på. Eller tom for måter å si «dessverre» på. 

– Hvordan tror dere at dere komme til å si «nei» til barna som ikke går videre?

– Rive av plasteret! Ha-ha, neida, jeg har ikke peiling, smiler Alejandro.

– Jeg tror barna har fått god nok informasjon på forhånd, så det tar nok et nei. Og hvis vi sier «nei» på en vennlig måte og begrunner det på et ærlig vis, så tror jeg nesten de kan ta det bedre enn voksne, spår Aleksander. 

Se aller første episode av «Idol Junior» onsdag klokken 20.00 på TV 2.