Skuespillerne Steven Van Zandt og Marian Saastad Ottesen under en felles fotoseanse i forbindelse med lanseringen av TV-serien Lilyhammer sesong 2.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Skuespillerne Steven Van Zandt og Marian Saastad Ottesen under en felles fotoseanse i forbindelse med lanseringen av TV-serien Lilyhammer sesong 2. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Little Steven bladde opp selv for ekstra Lilyhammer-scene

Lisensbetalerne kan puste lettet ut: Steven van Zandt (63) tok selv ekstraregningen da han krevde en ekstra scene i serien som koster over 330.000 kroner minuttet å produsere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Lilyhammer»-suksessen vil ingen ende ta. Sesong tre av serien som NRK produserer i samarbeid med Netflix er nå ferdig innspilt og kommer på TV i høst. 

Men selv om budsjettet for de blodferske episodene er på svimlende 120 millioner kroner, var det ikke nok da hovedrolleinnehaveren og Norges-vennen Steven van Zandt forlangte å få med en ekstra scene. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) mandag.

Han tok derfor selv regningen for innspillingen av scenen, som beløp seg til flere hundre tusen kroner. Ifølge avisen spilles den inn i New York i stjernens eget nabolag Greenwich Village. 

DN erfarer at betalingen skjer ved at van Zandt tar ut tilsvarende mindre i lønn som det ekstrascenen kostet. Den kommer som et lite minutt i episode åtte.

Foruten å opptre foran kamera, er van Zandt – også kjent som «Litte Steven» – også regissør og executive producer på serien.

Den folkekjære amerikaneren er fra før kjent for det norske publikummet som rockestjerne og fra HBO-serien Sopranos.