FÅR GÅ NAKEN LIKEVEL: Lena Headey i rollen som dronning Cersei Lannister i suksesserien «Game of Thrones». Foto: AP/HBO, Paul Schiraldi
FÅR GÅ NAKEN LIKEVEL: Lena Headey i rollen som dronning Cersei Lannister i suksesserien «Game of Thrones». Foto: AP/HBO, Paul Schiraldi

Klart hun skal gå naken!

«Game of Thrones»-stjerne Lena Headey har fått klarsignal for å gå naken gjennom byen, men hun får ikke sette sine nakne føtter i kirka.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SPOILER-ADVARSEL: (Hvis du ikke har lyst til å vite innholdet i suksesserien «Game of Thrones» sin neste sesong, burde du ikke åpnet denne saken. Du burde i hvert fall slutte å lese nå.)

I den svært usensurerte HBO-serien har det ikke vært mangel på nakenhet så langt. Men lenge så det ut til at en av de mest sentrale nakenscenene i serien måtte kles opp.

Fikk beskjed om å droppe nakenscene

Cersei Lannister, spilt av Lena Headey, skal nemlig gå «walk of shame» splitter naken gjennom Kings Landing, og ferden skulle etter planen starte i ei kirke. Det ble ikke tatt godt imot av kirkesamfunnet i den gamle, kroatiske byen Dubronvik, der nakenturen skal finne sted.

VISTE FRAM TATOVERINGENE: På Emmy Awards natt til tirsdag viste skuespiller Lena Headey fram ryggen. Foto: NTB Scanpix
VISTE FRAM TATOVERINGENE: På Emmy Awards natt til tirsdag viste skuespiller Lena Headey fram ryggen. Foto: NTB Scanpix

Byen, som ble grunnlagt i 639, er en velkjent turistdestinasjon, og er stolt av sine kirker.

Serien er inne i sin femte sesong, og scenen er så avgjørende for den videre handlingen at den ikke kan droppes. 

Må bygge falsk kirke

Nå har lokalsamfunnet endret på avgjørelsen, og produksjonen får lov til å spille inn den skamfulle vandringen gjennom byen, så lenge Headey ikke setter sine nakne føtter i en av kirkene deres, skriver TMZ.

Produksjonen løser dette ved å bygge deler av en falsk kirke som bakgrunn. Som TMZ konkluderer:

– Det er helt i orden... ingen vil se på bakgrunnen uansett.

Må skjule tatoveringene

Naken-nekten er ikke den eneste utfordringen filmproduksjonen får når Headey skal ikle seg Evas drakt. På Emmy-utdelingen forrige tidligere denne uka, viste hun fram noen store, imponerende tatoveringer langs ryggen.

Tatoveringene må opplagt nok skjules i tv-serien, ettersom tatoveringer ikke eksisterer i Westeros - i hvert fall ikke på dronningen. 

Skuespilleren har tidligere uttalt til Esquire:

– Du kan vanligvis slippe unna ved å beholde klærne på.

Men nå spørs det om hun må tilbringe noen timer på sminkebenken.