Strandberg-erstatteren scoret da Rosenborg vant

Vellykket retur til Stavanger for Kåre Ingebrigtsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Viking-Rosenborg 1-2

Se kampreferat øverst i saken.

Rosenborg klarte seg utmerket uten Stefan Strandberg som nok en gang forsvant fra lagoppstillingen på kort varsel.

Spesielt i den første omgangen imponerte trønderne, og der la de grunnlaget for 2-1-seieren på Viking stadion. 

Per Verner Rønning var i utgangspunktet mannen som skulle erstatte Strandberg, men en lyskestrekk på oppvarmingen satte en stopper for det - og Jørgen Skjelvik kom inn i midtforsvaret.

– Vi fikk gjort endringen før spillermøtet 1,5 time før kamp. Det er ikke gunstig at det blir et skifte så tett inn mot kampstart. Så blir Rønning i tillegg skadet like før kamp, så all ære til Jørgen Skjelvik som måtte inn og spille stopper på en glimrende måte, sier Erik Hoftun til TV 2 etter kampen.

Han scoret ledermålet og var viktig da Rosenborg stod i mot Vikings press på slutten.

– En 100 prosent bortekamp

Dermed ble det en vellykket retur til Stavanger for Kåre Ingebrigtsen.

– Jeg har ikke vært så glad for tre bortepoeng her før. Vi gjennomfører nesten en 100 prosent bortekamp, sier Ingebrigtsen til C More etter kampen.

Den tidligere Viking-assistenten var tilbake i Stavanger for første gang siden han forlot Kjell Jonevrets side og tok over Rosenborg som trener ut sesongen.

– Det var en kamp hvor vi ikke skulle spille fint. Vi skulle bare ta tre poeng gjennom hardt arbeid, og det er grobunnen for det som skal skje videre, sier Viking-kaptein Mike Jensen til C More.

Det lykkes de godt med.

For Viking fortsetter den svake formen, der de har lagt seg til uvanen å havne under før de begynner å spille fotball.

– Vi fortjente ikke å ta poeng i dag syns jeg, sier Kjell Jonevret til TV 2.

– På slutten gir vi blaffen i det meste og kjører på. Det kunne vi ikke gjort fra start, men litt mer offensiv burde vi ha vært.

Corner er mål

Bortelagets ledermål kom på hjørnespark etter 13 minutter.

Mix Diskerud trodde han hadde scoret da han fikk drømmetreff på hjørnesparket til Ole Selnæs. Markkryperen ble imidlertid reddet på streken av Ingason.

Returen gikk ikke lenger enn til Jørgen Skjelvik som banket inn 1-0 til gjestene.

Rosenborg var det beste laget i innledningen av kampen, men rundt midtveis i den første omgangen begynte Viking å yppe seg.

En farlig langskudd-dupper fra Vidar Nisja traff nettaket - og det så ut som det ga vertene troen på at de kunne mestre oppgaven.

Mønsterangrep ga 2-0

Et par farlige frispark og hjørnespark ga ikke uttelling, og heller ikke de enorme og klare sjansene.

Rosenborg var mer farlige. Når de satte på turboen hang hjemmelaget ikke med på eget gress.

20 minutter etter ledermålet doblet Mike Jensen Rosenborgs ledelse. Et strålende kontringsangrep av trønderne endte hos Mike Jensen som curlet ballen opp i hjørnet - utagbart for Arild Østbø i Viking-buret.

– Det er en måte som vi ønsker å spille på. Vi kan ikke styre kamper i 90 minutter, av og til blir vi spilt lave, og da er det godt å ha kontringer som det, sier Jensen til C More.

Viking best etter hvilen

Viking var bedre etter pause - og særlig André Danielsen var frisk.

Ti minutter ut i omgangen ville de ha straffe da Danielsen kjempet seg inn i feltet til Rosenborg. Danielsen prøvde å lobbe over Örlund som fikk armene opp i tide og slo ballen til hjørnespark, før de to barket sammen.

Dommer Ken Henry Johnsen sa nei, og spillet gikk videre - med Viking som de dominerende.

Hjemmelaget fortsatte å kontrollere kampen, og Osita Chikere hadde en god mulighet til å heade ballen i mål midtveis i den andre omgangen, men avslutningen var svak.

Corner er mål - også for Viking

Rosenborg hadde også noen muligheter på kontringer, men etter 76 minutter var det Viking som fikk uttelling for det spillemessige overtaket.

Et hjørnespark fra André Danielsen fant Håkon Skogeseid som fikk ut foten og pirket ballen i mål.

Spesielt nær noen utligning var Rosenborg ikke, og de for anledningen rødkledde gjestene kunne løfte armene i triumf ved kampslutt.