DRAPSSIKTET: Kim Andreas Kristiansen har status som siktet i drapssaken i Øyer, hvor en mann ble funnet død i et utbrent bål. Foto: Politiet / NTB scanpix
DRAPSSIKTET: Kim Andreas Kristiansen har status som siktet i drapssaken i Øyer, hvor en mann ble funnet død i et utbrent bål. Foto: Politiet / NTB scanpix

Siktede i avhør: – Antar at jeg drepte stefaren min

LILLEHAMMER (TV 2): Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) går langt i å ta på seg skylden for båldrapet, selv om han hevder å ikke huske noen ting.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

23 år gamle Kim Andreas Kristiansen, som er siktet for å ha drept stefaren sin og brent han på et bål, antar at det er han som har gjort det. Dette opplyser kilder nær etterforskningen til TV 2.

Men han har ennå ikke tatt stilling til om han vil erkjenne straffskyld når han han blir fremstilt for fengling i morgen ettermiddag.

– Han ønsker å møte selv under fengslingsmøte på Lillehammer i morgen, hvor politiet vil be om varetekt. Kristiansen har foreløpig ikke bestemt seg for hvordan han vil stille seg til dette, men ønsker å forklare seg, sier Grøn til TV 2.

Kristiansens forsvarer Odd Ivar Grøn.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Kristiansens forsvarer Odd Ivar Grøn. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Husker bare bruddstykker

Under politiavhørene som pågikk fram til rundt klokken 15 søndag kom det fram at 23-åringen bare husker bruddstykker fra dagen drapet skjedde.

Det var forsvarer Odd Ivar Grøn som bisto ham fra advokatfirmaet Lippestad idag, etter at hans hovedforsvarer Geir Lippestad selv var med under de første avhørene lørdag.

– Under avhørene har forklart seg om det som har skjedd den aktuelle dagen. Han har sagt han var tilstede i den aktuelle boligen og så er det en god del han ikke husker, fortsetter Grøn.

Etter at politiet i hemmelighet hentet ham hjem fra Nederland sent fredag, forklarte han seg fritt for politiet under avhørene i går. Idag har han blitt utspurt av politiet.

– Har han erkjent skyld i det hele tatt?

– Han har ikke erkjent straffskyld. Det spørsmålet har han ikke tatt stilling til ennå, sier forsvareren til TV 2.

– Husker han noe om det som går fram av siktelsen om at liket er brent på et bål?

– Det har vært et tema i avhør. Men hva han har forklart om de forskjellige tingene har jeg ikke lyst til å svare på nå.

– Hva er det han egentlig har erkjent?

– Han har forklart seg om det han kan huske fra hendelsen, sier en ordknapp Grøn.

Husket ikke noe mer

Forklaringen idag er stort sett en gjentakelse og fortsettelse av det han forklarte i går. De tingene han ikke husket i går, husker han heller ikke idag, ifølge Grøn:

– Så egentlig er det slik at han ikke husker noenting rundt selve drapet?

– Han husker noe og så er det enkelte ting han ikke husker.

– Men han husker ikke å ha gjort det?

– Det vil jeg ikke svare på nå, sier Odd Ivar Grøn til TV 2.