Moreno scoret praktmål da Liverpool knuste Tottenham 

– Alberto Moreno kan bli en av årets beste signeringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Tottenham 0-3 Liverpool

Mange spådde en målrik affære før kampen mellom Tottenham og Liverpool.

Og målrikt skulle det bli.

De fleste spådde også at det skulle bli mer jevnspilt enn forrige sesong, da Liverpool vant 4-0 og 5-0 i de to kampene mot Tottenham.

Det ble det bare såvidt.

Mens Tottenham hadde problemer med å skape sjanser, var Liverpool både produktive og effektive i en kamp der de til slutt hadde full kontroll på Tottenham.

– Kan bli årets signering

– Det andre målet drepte kampen for Tottenham. Jeg synes Allen gikk ned for lett og at straffen var strengt idømt, mente TV 2-gjest Darren Anderton.

Claus Lundekvam var enig.

– Jeg synes det er pinlig av Allen å legge seg på den måten.

Kontakt var det uansett, og Anderton gikk med på at det var greit å gi straffe.

Alberto Moreno måtte ta skylden for Citys første mål på mandag, men i dag fikk han oppreisning. Venstrebacken plukket opp ballen på midtbanen og fosset 3-0 i nettet.

– Han stormer fra med ball og scorer et fantastisk mål. Bare se på det tempoet og tenk på kontrastene han har hatt denne uken. Alberto Moreno kan bli en av sesongens store signeringer, mente Morten Langli, som sammenlignet målet med Riises mål mot Everton. 

Det gjorde de også hos Sky.

– John Arne Riise scoret noen av disse og her er Moreno svært lik, mente Jamie Redknapp.

Brendan Rodgers, på sin side, var mest opptatt av laginnsatsen.

– Dette var kvalitet i alle ledd. Jeg er veldig glad for å se hvor solide vi var defensivt. 

Sløsende Balo, nådeløs Sterling

Mario Balotelli ble i går kveld utelatt fra landslagstroppen til Antonio Conte, men Brendan Rodgers ga sin nye spiss tillit fra start. 

Balotelli kunne også fått en drømmestart av de helt sjeldne. To minutter inn i kampen landet et innlegg hos italieneren, som fikk både en og to sjanser til å sende Liverpool i føringen. Hugo Lloris var imidlertid våken og fikk avverget.

For Liverpool skulle det likevel bli en drømmeåpning. Sturridge fant Henderson, som igjen fant Sterling, og plutselig hadde gjestene tatt ledelsen på White Hart Lane. Adebayor kunne utlignet like etter, men lobben landet på nettaket.

Balotelli fikk en ny stor sjanse - nok en gang på hodet - men denne gangen gikk headingen utenfor.

Nysigneringen fikk enda en stor sjanse, like etter at Eric Dier hadde høvlet ham ned med en susende takling. Hugo Lloris rotet med klareringen, men Balotelli sleivet fra 30 meter - med Tottenham-målet helt ubevoktet.

Like før pause fikk Nacer Chadli omgangens største Tottenham-sjanse da han kom på skudd like innenfor sekstenmeteren. Simon Mignolet ble stående på beina og bokset ut til corner.

Liverpool råsterke etter pause

– Det har vært en fin omgang med to gode lag. Jeg er spent på å se om Liverpool holder 90 minutter. Det har nemlig vært et problem for dem tidligere, varslet TV 2-ekspert Claus Lundekvam.

Liverpool hadde åpenbart også planer om å holde motoren varm, for også i andre omgang var de farlige fra start.

Få minutter etter pause skaffet Joe Allen straffe, og Steven Gerrard skrittet opp. Liverpool-kapteinen var som alltid sikker fra straffemerket, og ga ikke Rodgers noen grunn til å bytte til sin nye straffeekspert.

0-2 ble til 0-3 kvarteret inn i andre omgang da Alberto Moreno snappet ballen på midtbanen og fosset ned langs venstreflanken. Avslutningen satt hardt og presist nede ved stolperoten bak Hugo Lloris.

Kampen var i praksis over, noe Raheem Sterling viste ettertrykkelig da han driblet bort hele Tottenham-forsvaret og bestemte seg for å avslutte på mest mulig overlegent vis. Dessverre for Sterling endte avslutningen med en noe pinlig trilleball inn til en sprellende Hugo Lloris.

– Sterling avsluttet som Ricky Gervais, flirte Rodgers etter kampen.

Det ødela neppe dagen for Raheem Sterling, som kunne glede seg over mål og ellers fine prestasjoner i en kamp der Liverpool fant veien tilbake til det vinnende sporet.

På en svært overbevisende måte.