Jente (9) døde etter at sandhull kollapset på stranden 

Familien til Isabel Grace (9) ble sjokkerte vitner til at den lille jenta ble levende begravet av sanden. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Isabel Grace Franks (9) var på strandtur med familien sin på Oregon beach i byen Lincoln fredag. 

Gravde stort hull 

Sammen med familien gravde 9-åringen et dypt hull i sanden. Familien var nysgjerrige på hvor dypt ned i sanden de kunne komme. 

Isabel Grace satt nede i hullet da sanden rundt henne kollapset, og jenta ble levende begravd. 

– Hun satt nede i hullet da alt kollapset. Hun var nok under sanden i omkring fem minutter, sier politibetjent Brian Eskrigde ved Lincon City-politiet. 

Noe av grunnen til at sanden raste sammen var fordi den ble våt. 

Folk reagerte lynraskt da hullet kollapset. Familien og andre mennesker i nærheten gjorde alt de kunne for å grave jenta ut av hullet. Det var en desperat kamp, da sanden hele tiden falt sammen. 

– Folk gravde desperat for å få henne opp, men det tok nok mellom fem og ti minutter før de klarte det, forteller øyenvitne Debbie Kohl. 

Døde på sykehuset

Etter en stund fikk brannvesen og politi jenta ut av sanden. Hun var bevisstløs og pustet ikke. Jenta ble fraktet til Samaritan North Lincoln Hospital, men livet sto ikke til å redde. Én time etter at sanden kollapset ble hun erklært død. 

Tilbake på stranden sto jentas sjokkerte familie og søsken. De var på familietur sammen, og det endte på verst tenkelig måte. 

Politiet advarer nå mot lignende ulykker. 

– Et stort hull i sanden kan alltid kollapse og fange noen. Det er utrolig farlig, men folk er kanskje ikke klar over det, sier Eskrigde.