Martínez: – Costa må lære seg å vise respekt

Mens José Mourinho mener Everton-spillerne forsøkte å få stjernespissen utvist.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Diego Costa har vært enorm for Chelsea etter overgangen fra Atlético Madrid til Chelsea, men det var ikke bare positivt overskrifter etter at han scoret to mål i Chelseas vanvittige 6-3-seier over Everton.

Det skapte nemlig reaksjoner da angriperen hånet Everton-back Seamus Coleman etter at sistnevnte scoret selvmål. Everton-keeper Tim Howard gikk rett i strupen på stjernespissen.

– Det siste jeg ville gjort selv

Roberto Martínez mener Diego Costa må lære seg at Premier League-kulturen ikke ser med blide øyne på slik oppførsel.

– Jeg mener det er enkelte utenlandske spillere som, når de kommer til Premier League, trenger å lære seg etikken. Det er en helt annen kultur. Det siste du vil er at en spiller er respektløs mot en annen spiller, selv om han spiller for motstandere. Jeg er sikker på at han vil lære raskt. Det siste jeg ville gjort selv var å gå i den fella og være respektløs på den måten, sier Everton-manageren ifølge The Guardian.

Martínez bekreftet så at han snakket om Diego Costa.

– Det er noe jeg er sikker på at han vil lære seg raskt. Det finnes en skikkelig respekt i dene ligaen, og du kan forstå hvorfor spillerne ikke likte det. På samme måte som han forsøkte å få frispark ved måten han spilte på. Det kommer til å ta litt tid å forstå at denne ligaen er annerledes og unik, og at det trenger at spillerne tilpasser seg ligaen heller enn at ligaen tilpasser seg dem, sier spanjolen.

Mourinho skylder på Everton-spillerne

Diego Costa hadde fått gult kort før Coleman-håningen, etter flere tøffe dueller mellom de to.
Det fikk José Mourinho til å ha et helt annet syn på hele hendelsen. Han mener Tim Howards reaksjon kom for å provosere Costa, slik at han kunne bli utvist.

– Diego er kanskje den beste spilleren i Premier League i de tre første kampene, men nå har han to gule kort. Ett mot Burnley, der han ikke filmet og det var klar straffe, og i dag forsøkte alle å pådra ham kort og få ham i trøbbel, sier Chelsea-manageren.

Skuffet over Mourinho

Den uttalelsen fikk Roberto Martínez til å reagere.

– Jeg er skuffet om en manager har vunnet en bortekamp og så klaget på vår holdning, sier Everton-manageren.