Howard raste da Costa hånet Coleman etter selvmål

– Ingenting føles verre enn når noen skriker deg i trynet når du ligger nede.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Diego Costa herjet med Everton og scoret to mål da Chelsea slo Everton 6-3 i en helt ellevill fotballkamp lørdag kveld.

Den Brasil-fødte spanjolen står nå med fire nettkjenninger på tre kamper, men markerte seg ikke bare med positivt fortegn på Goodison Park.

Da en mesterlig Eden Hazard tvang Seamus Coleman til å score selvmål, reagerte Costa ved å plukke opp ballen før han hånet den uheldige Everton-backen.

Da tente Tim Howard på alle plugger, og han gikk rett i strupen på Costa. Everton-keeperen endte opp med å få gult kort.

– Vi ser hvorfor Tim Howard reagerer, og han har helt rett i å reagere også. Diego Costa slang med leppa etter selvmålet, og jeg synes det er helt rett at Tim Howard tar et gult kort for å stå opp for sin lagkompis, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad da tv-bildene viste hva Costa gjorde.

TV 2-ekspert Erik Thorstvedt er ikke videre overrasket av Chelsea-angriperens oppreden.

– Han er jo sånn, det er ikke første eller siste gang det kommer til å skje. Det skjer mye pisspreik og drittslenging ute på banen. Costa gjør det mer enn de fleste, men det er veldig mange som holder på med det, sier han.

– Ekstremt provoserende

Han skjønner hvorfor Everton-keeperen reagerte.

– I utgangspunktet er det ingenting som føles verre enn når noen skriker deg i trynet når du ligger nede. Det er ekstremt provoserende, sier Thorstvedt.

I likhet med Wikestad skjønner den tidligere keeperkjempen Howards reaksjon.

– Det er helt straight. Man står opp for hverandre, men man må passe seg. Er det kontakt med pannen kan det være dommere som tolker det som om det skal være en utvisning, påpeker han.

– Ingenting i forhold til biting
– Er det bra for fotballen med typer som Costa?

– Vi vil jo det skal være god sportsånd, og det er en grense. Det blir en utfordring for at det ikke skal tippe over, men Costa ser jo aldri rasende ut og han hisser seg ikke opp. Han bare gjør det. Det er uansett en sykt bra signering, sier Thorstvedt, og legger til:

– Vi har jo en som har bitt folk. Dette er ingenting i forhold.

Costa og Howard så i alle fall ut til å ha skværet opp etter kampslutt.

– Det var greit å se at de tok hverandre i hendene etter kampen, sier Thorstved.