Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Les alt om sykkel her!

– Etter planen skal jeg sykle to små løp til. Men jeg må nok ta en runde med lagledelsen i BMC, og forhøre meg om de trenger mine tjenester. Jeg har en arbeidsgiver å forholde meg til, sier Thor Hushovd til TV 2.

Etter den dramatiske velten på den siste etappen av Tour du Poitou Charentes fredag, måtte 36-åringen melde forfall til søndagens GP Ouest France-Plouay.

Lørdag meldte han også, både på Twitter og Instagram, at han ikke kom til å sykle VM, som følge av skadene han pådro seg fredag.

Hør TV 2s intervju med Hushovd øverst!

Mener andre på landslaget kan gjøre en bedre jobb i VM
– Det er ikke urealistisk at jeg har syklet mitt siste ritt. Hvis jeg har tungt for å komme tilbake nå, og BMC har nok mannskap kan det hende dette rittet var mitt siste, sier Hushovd.

Her innser Hushovd at karrieren er over:

Dette er Hushovds høydepunkter i karrieren:

– Skadene jeg pådro meg fører til at jeg mister et viktig oppkjøringsløp på søndag, og så sier det seg selv at man mister mye av formen når man må ta tre, fire eller fem dagers pause fra treningen, forklarer «Oksen fra Grimstad», og legger til:

– Det er andre på landslaget som kan gjøre det bedre i VM enn meg.

– Man kan ikke planlegge alt
Han innrømmer at det er litt bittert at han nå må se det som skulle være avslutningen på en fantastisk idrettskarriere fra sofaen.

– Det er alltid bittert når slikt som dette skjer. Men det hadde sikkert vært like bittert om det hadde skjedd i mine beste år. Jeg velger å se det totale bildet, som inneholder mange fine år med gode resultater. En seier i går og en VM-deltagelse hadde ikke forandret noe. Så jeg tar det egentlig ganske rolig og avslappende, sier sykkelstjernen.

– Er det litt vemodig?

Hushovd hyllet av Erna Solberg:

– Det er selvsagt en del følelser rundt dette. Men jeg står inne for den avgjørelsen jeg tok for noen måneder siden. VM hadde vært en fin avslutning, men man kan ikke planlegge alt her i livet.