VM-BRONSE: Are Strandli (til venstre) og Kristoffer Brun sikret Norge VM-bronse i roing lørdag.  AFP PHOTO / DAMIEN MEYER
VM-BRONSE: Are Strandli (til venstre) og Kristoffer Brun sikret Norge VM-bronse i roing lørdag.  AFP PHOTO / DAMIEN MEYER

VM-bronse til Brun og Strandli

Kjempet seg inn til tredjeplass i lettvekt dobbelsculler i Amsterdam.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

De regjerende verdensmesterne Kristoffer Brun og Arne Strandli startet kontrollert og behersket, mens Frankrike og Italia ledet an.

Etter 1000 meter lå de norske guttene fortsatt på 3. plass, men rodde med så å si samme fart som det italienske og det franske paret.

Da det gjenstod 600 meter, gikk det noe seinere med Brun og Strandli, men etter noen skikkelige krafttak jobbet de seg opp igjen på siden av Sør-Afrika, som også for alvor hadde meldt seg på i medaljekampen.

Etter en rå avslutning kjempet Brun og Strandli seg til bronsemedalje, og de to nordmennene rodde i mål bare et lite sekund bak vinnerne fra Sør-Afrika.

– Vi trodde vi hadde kontroll på Sør-Afrika 100 meter fra mål. Men det var utrolig tett i toppen, sier Kristoffer Brun til TV 2.

Bare fire tideler skilte de tre VM-medaljørene.

– I og med at vi tok gull i fjor så er det jo litt skuffende med bronse nå. Samtidig kan vi ikke være misfornøyde, for det var jo utrolig jevnt, sier Are Strandli.

Vinnertiden til Sør-Afrika var på ekstremt sterke 6.05.46, som er en smadring av den tidligere verdensrekorden med over tre sekund. De norske guttene kom i mål bare 33 hundredeler etter Sør-Afrika.