Fem barn levde i skitt og avføring fra sju hunder

En lærer fattet mistanke og slo alarm da eleven hennes gikk i skitne klær. Boforholdene som ble avdekket, førte til at fembarnsmoren Betsy Velasquez ble siktet for omsorgssvikt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den triste historien utspiller seg i Osceola i den amerikanske delstaten Florida. 

En lærer ante uråd da en ti år gammel gutt i klassen hennes til stadighet kom for sent på skolen. Hun la også merke til at gutten alltid gikk i skitne klær. 

Læreren får skryt fra politiet for at hun slo alarm.

– Sørgelig forfatning

– De tok kontakt med guttens mor, og tok seg inn i hjemmet deres. Huset var i en sørgelig forfatning, sier talsperson Twis Lizasuain til nyhetsnettstedet MyNews13.

Overalt i huset var det hundeavføring, og lukten var nærmest uutholdelig. I badekaret fant politibetjentene gammelt vann fullt av mugg.

Selv om huset var hjemsted for seks mennesker og sju hunder, fantes det ikke mat i huset.

Husk ikke sist de dusjet

Da politiet ankom hjemmet til 34 år gamle Betsy Velasquez og hennes fem barn, var fembarnsmoren først på defensiven. 

– Til å begynne med var hun lite samarbeidsvillig, og hevdet at hun hadde masse mat i huset. Hun hadde betalt regninger og alt var tipp topp, sier Lizasuain.

– Men det var noe med hjemmets tilstand, og det faktum at barna ikke kunne huske når de sist hadde dusjet. Klærne deres var skitne, og huset var i sørgelig forfatning. Derfor ble moren siktet for omsorgssvikt, sier Lizasuain.

Barna er tatt hånd om av familiemedlemmer, og barnevernet etterforsker saken. Valesquez er siktet for omsorgssvikt.