MAKS UFLAKS: Med seieren nesten sikret gikk det galt for Thor Hushovd, som veltet 250 meter før mål. Nå ryker VM. Foto: Faksimile
MAKS UFLAKS: Med seieren nesten sikret gikk det galt for Thor Hushovd, som veltet 250 meter før mål. Nå ryker VM. Foto: Faksimile

Hushovd mister VM etter krasj

– Det er for tidlig å si om karrieren nå er over, sier trener Atle Kvålsvoll.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Thor Hushovd kommer ikke til å sykle årets sykkel-VM. Det bekrefter han på sin Instagram-konto lørdag morgen.

– Det blir ikke VM på meg. Jeg har det bra, men trenger noen dager av sykkelsetet, skriver sykkelstjernen på Instagram.

Hushovd kjempet om seieren på den siste etappen av Tour du Poitou Charentes fredag, men i siste sving gikk det galt og nordmannen veltet ut av rittet.

Nå viser det seg altså at krasjen sendte Hushovd ut av både rittet i Frankrike og av VM.

Kvålsvoll: – Det blir ikke VM
Personlige trener Atle Kvålsvoll snakket med Hushovd sent fredag kveld. Allerede da hadde Hushovd tatt avgjørelsen om å stå over GP Ouest France-Plouay på søndag, og samtidig meddele at det ikke blir noe VM.

– Han slo seg såpass kraftig at det er helt uaktuelt for ham å stille til start på søndag. han trenger noen dager på å komme seg, og det er ikke godt å si hvor lang tid det tar før skadene leges.

– Hva var det egentlig som skjedde 250 meter før mål i går?

– Thor måtte bytte sykel underveis i løpet. På den nye sykkelen var det helt nye dekk, noe som betyr dårlig gripeevne. Han ga full gass inn i siste svingen og forhjulet glapp. Det var det som skjedde, forteller Kvålsvoll til TV 2.

– Han vet at han nå kommer til å miste en god del viktig trening i oppkjøringen til VM. Så nei, det blir ikke VM på Thor. Dessverre, legger han til.

Om karrieren til Hushovd nå er helt over, er Kvålsvoll usikker på.

– Det er noe han og BMC må finne ut av sammen. Det er jo noen ritt til. Men det spørs hvor raskt han klarer å restituere seg. Det er for tidlig å si noe om nå.

– Landslagsledelsen bør ta kontakt
TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad synes det er trist at Hushovd nå ser ut til å være uaktuell for det norske VM-laget.

– Han er jo i ganske bra form, og gjorde det jo svært bra i går før han falt 250 meter fra mål. Men nå virker det som om han har tatt et endelig valg, sier Kaggestad.

Selv om Hushovd er rimelig klar i teksten han skriver både på Instagram og Twitter, og selv om trener Atle Kvålsvoll også bekrefter at det ikke blir noe VM på Hushovd, mener Kaggestad at landslagsledelsen bør kontakte 36-åringen.

– I respekt for det han har leverte tidligere og den rutinen han har,å ser jeg helst at de tar kontakt med han og i hvert fall hører hvordan det står til, og spør han om avgjørelsen er endelig.

– Men samtidig er det jo åpenbart at han har tatt et valg, legger han til.

Kaggestad tror at hvis ikke Hushovd stiller til start i søndagens GP Ouest France-Plouay, er det mye som skal til for å få 36-åringen klar til VM.

– Nei, da er det over. Og ut ifra det han skriver på Instagram nå, så er det vel lite sannsynlig at han starter på søndag. Og da er det ikke så veldig mange ritt igjen før VM.

– Hvem tar de norske VM-plassene nå som Hushovd er ute av diskusjonen?

– Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug er mitt tips. Men vi skal ikke glemme Vegard Breen og heller ikke Vegard Stake Laengen.

– Hadde vunnet

Fredag lå Hushovd i en liten gruppe rett foran hovedfeltet, og ledet an da han gikk overende i den siste svingen i fredagens ritt.

BMC-rytteren var bare 250 meter unna målstreken på den 191,9 kilometer lang etappen.

– Det er så synd at han krasjet, sier BMCs sportsdirektør Yvon Ledanois.

Han er skråsikker på at veltet kostet Hushovd seieren.

– Thor fortalte meg at han var sterk og hadde gode bein. Jeg er sikker på at han hadde vunnet denne etappen om han ikke hadde krasjet, sier Ledanois.

I stedet ble det Movistars Jesus Herrada som vant, foran Jan Bakelants og Nicola Ruffoni, mens Sylvain Chavanel vant rittet sammenlagt.