INGEN LYKKELIG SKILSMISSE: Felix Magath kom med en lang tirade om Brede Hangeland og John Arne Riise da han fikk spørsmål om sistnevnte uttalelser i TV 2s Premier League-studio mandag.
INGEN LYKKELIG SKILSMISSE: Felix Magath kom med en lang tirade om Brede Hangeland og John Arne Riise da han fikk spørsmål om sistnevnte uttalelser i TV 2s Premier League-studio mandag.

Sarkastisk Magath til frontalangrep på Riise og Hangeland

– Jeg er ikke ansvarlig for at Norge ikke spiller EM og VM. De må ha en veldig dårlig manager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Felix Magath skulle redde Fulham fra nedrykk da han overtok jobben i midten av februar. Da hadde både Martin Jol og hans erstatter Rene Meulensteen fått fyken etter en elendig Fulham-sesong, og tyskeren evnet ikke å løfte laget slik at plassen kunne reddes.

Denne sesongen har også begynt grufullt for Fulham, som står med null poeng etter sine fire første kamper. Lørdag tar de imot Ole Gunnar Solskjærs Cardiff på Craven Cottage, i en kamp som sendes direkte på TV 2 Sport Premium 2 og TV 2 Sumo kl. 16.00.

I den trenger Magath desperat poeng, men foran oppgjøret med det «norske» Championship-laget Cardiff er det noen andre nordmenn han tar et oppgjør med.

Under en pressekonferanse så må kunne sies å være av det bisarre slaget, går Magath til verbalt angrep på Brede Hangeland og John Arne Riise.

– Skylt ned i do

De to nordmennene forlot Fulham i sommer. En umåtelig skuffet Brede Hangeland opplevde å få kontrakten avsluttet via e-post etter seks og et halvt år i klubben, mens Riises kontrakt gikk ut.

I TV 2s Premier League-studio mandag kom Riise med sin dom over Magath, og den var ikke videre positiv.

– Under Martin Jol og René Meulensteen hadde vi et system og en visjon. Alt det vi hadde jobbet med de siste fem årene ble bare kastet vekk. Fulham hadde egne systemer, men alt ble bare skylt ned i do, sa Riise.

– Norge må ha en veldig dårlig manager

Da Magath ble konfrontert med Riise uttalelser kom tyskeren med et merkelig resonnement.

– Jeg har vært her siden slutten av februar. Før jeg kom hit spilte John Arne Riise og Brede Hangeland her. Uten min støtte var de på bunnen av ligaen. Uten Felix Magath. Jeg har aldri vært manager for Fulham før, og jeg har aldri vært trener i det norske fotballforbundet, sier Fulham-manageren.

En sarkastisk Magath fortsetter så å harselere med den norske duoen.

– Jeg er ikke ansvarlig for at det norske fotballforbundet ikke er så suksessfullt, og for at de ikke spilte i VM- eller EM-sluttspillet. De spilte ikke der. Jeg vet ikke hvorfor, for de har gode spillere. De må ha en veldig dårlig manager. Det er ingen god forklaring når de har så gode spillere, men jeg var aldri manager for Norge og jeg var ikke Fulham-manager før i februar, sier han.

– Ring Raúl! Ring Rakitic!

Magath blir så konfrontert med at spillere gjentatte ganger, både i England og Tyskland, har klaget på at treningene hans har vært for tøffe.

Nok en gang svarer Magath med et resonnement utenom det vanlige.

– Gjør meg en tjeneste. Hvorfor tar du ikke opp telefonen din og ringer Raúl? Kjenner du Raúl?

– Jeg kjenner ham ikke personlig, nei, svarer journalisten til latter fra de andre fremmøtte på pressekonferansen.

Magath er ikke helt med på humoren, og fortsetter sitt resonnement.

– Han var en spansk spiller som hadde veldig stor suksess, og den mestscorende i Mesterligaen noensinne. Spør ham. Eller om han er for gammel for deg, så spør Rakitic. Han er ikke så gammel, og spilller nå for Barcelona. Han spilte for meg for noen år siden. Spør han. Hvorfor spør du spillere som ikke har noe suksess? John Arne Riise var suksessfull for Liverpool for ti år siden, det husker jeg, sier Magath.

– Hadde ingenting med det å gjøre

Det later til at Fulham-manageren mener at siden Fulham lå på nedrykksplass da han kom, så kan ikke han ha noe skyld i det som gikk galt mot slutten av sesongen.

– Om Fulham var på førsteplass, jeg kom inn og vi gikk ned - da kunne du spurt meg. Du spør meg om John Arne Riise og Brede Hangeland som var en del av laget før jeg overtok. Hvorfor vurderer ikke du det? Uten mitt arbeid og min påvirkning, var John Arne Riise og Brede Hangeland på bunnen av tabellen. Jeg hadde ingenting med det å gjøre, sier Magath.