Tiltalt for ran og voldtekt av kvinne i 80-årene

Oslo (NTB): En 37 år gammel rumener møter mandag i Oslo tingrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen er tiltalt for flere ran og voldtekter av eldre kvinner i Oslo.

Det første forholdet fant ifølge tiltalen sted en søndag kveld i juli 2011 på Etterstadsletta. Mannen skal ha påført en kvinne i 80-årene en rekke brudd og slag slik at hun mistet bevisstheten.

Deretter skal han ha voldtatt henne, tatt smykkene hennes og etterlatt henne i et skogsområde.

I respirator

I september samme år skal han ha gått løs på en kvinne på Ullern. Ifølge tiltalen slo han henne flere ganger i ansiktet slik at hun fikk flere bruddskader. Deretter skal han ha tatt smykkene og vesken hennes. Kvinnen ble innlagt på sykehus og var sykmeldt i fire uker.

I februar året etter skal han ha påført en kvinne i 70-årene brudd på hjerneskallen slik at hun ble bevisstløs.

Videre skal mannen ha voldtatt henne, tatt fra henne smykker og en veske og forlatt henne i snøen på Korsvoll. Kvinnen lå i respirator i to dager før hun kom til bevissthet.

Nekter skyld

I tillegg er mannen tiltalt for to tilfeller av trusler mot ansatte i Oslo fengsel i juni fjor. Blant annet skal han ha sagt til en vaktleder at han ville følge sine egne lover og regler, og at han derfor mente han kunne stikke vaktlederen i halsen med en gaffel.

37-åringen har sittet i varetekt siden høsten 2012 og knyttes til sakene gjennom DNA-bevis. Rumeneren ble pågrepet i Paris. Hans forsvarer, advokat Amir Hossain Mirmotahari, har tidligere uttalt at mannen nekter straffskyld. (©NTB)