HAR TRIVDES: Erik Hoftun har trivdes i skyggen av Kåre Ingebrigtsen denne høsten. Sistnevnte er klar på at han ønsker hovedansvaret neste år, og Hoftun er slett ikke avvisende til å fortsette i trenerteamet. FOTO: SCANPIX
HAR TRIVDES: Erik Hoftun har trivdes i skyggen av Kåre Ingebrigtsen denne høsten. Sistnevnte er klar på at han ønsker hovedansvaret neste år, og Hoftun er slett ikke avvisende til å fortsette i trenerteamet. FOTO: SCANPIX

Hoftun: – Jeg sitter ikke trygt

Erik Hoftun føler seg ikke trygg på at han har en jobb å gå til i Rosenborg i 2015.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

– Jeg er ikke trygg, det er jeg ikke. Kanskje har jeg en jobb å gå til i Rosenborg 1. januar og kanskje har jeg det ikke. Men akkurat det har jeg et veldig avslappet forhold til, sier Hoftun til TV 2 Sporten.

Etter sparkingen av Per Joar Hansen har Rosenborg vært klar på at klubben skal gjennom en skikkelig evalueringsprosess før neste trener ansettes. En omorganisering i klubben er høyaktuell.

– Så lenge styret skal se på organiseringen i hele klubben, er det vel ingen som er trygg. Og for min del lever jeg veldig fint med det. Det som er viktig nå er at Rosenborg finner sin vei og hvordan klubben ønsker å være organisert. Min rolle i det er underordnet, sier Hoftun som er klar på at det nå er styret i klubben som må stake ut kursen videre.

Har trivdes på treningsfeltet
Erik Hoftun ble fast ansatt som sportslig leder i 2008. De siste årene har han vært under kraftig kritikk fra supporterne som har krevd hans avgang.

Siden fjerningen av Per Joar Hansen har Hoftun fungert som assistenttrener. Samtidig har han blitt avlastet enkelte oppgaver som sportslig leder.

– For min del er det ikke utelukket å fortsette som trener. Jeg synes det har vært interessant, spennende og artig å komme tettere inn på spillergruppa, sier Hoftun om de siste månedene på treningsfeltet.

– Frister det å gå tilbake til jobben som sportslig leder?

– Nei, det har ikke… Det viktige nå er at styret kjører prosessen og finner ut hva de ønsker. Som sagt er det underordna hva jeg tenker nå, svarer 45-åringen.

– Er det aktuelt for din del å gjøre noe annet?

– Ja, hvis Rosenborg finner ut at de ikke har bruk for meg, så gjør jeg selvfølgelig noe annet. Hvis klubben ikke har noen rolle til meg, så stiller ikke jeg meg i veien, sier Hoftun.

Mini: – RBK har riktig modell nå
Da Per Joar Hansen fikk sparken, var han klar på at en omorganisering i Rosenborg er skrikende nødvendig for at klubben igjen skal nå toppen.

– Etter 17 måneder i klubben er jeg klar på at strukturen må endres. En klubb som Rosenborg må ha en person som er ansvarlig, sa Perry på sin egen pressekonferanse.

Nå tyder mye på at Rosenborg vurderer å endre til den strukturen: Altså at en manager kommer inn og overtar store deler av makten.

– Det har jeg faktisk ikke noe tro på. Nå er jo jeg vokst opp med Nils Arne Eggen, og som han sier må en trener være på treningsfeltet for å se hva som skjer. Du kan ikke trene et lag fra styrerommet, sier TV 2-ekspert Mini Jakobsen.

Han kjenner Rosenborg godt og mener klubben langt på vei er riktig organisert den dag i dag.

– Jeg mener alle norske klubber trenger en øverste sportslig ansvarlig som tenker langsiktig, som holder kontroll på budsjett og alle slike ting. Hvis treneren kommer og sier at han vil kjøpe Elyounoussi, så må det være en som kan si at «nei, det har vi ikke penger til», forklarer Mini.

Han tror Rosenborg fortsetter i dagens modell

– Ja, det tror jeg. Det handler også litt om hvem som skal bli manager. Er det så mange alternativ der ute egentlig? Det Rosenborg trenger er gode trenere, fastslår Mini.

– Er Erik Hoftun rett mann til å fortsette i den jobben?

– Det er jeg mer usikker på. Jeg har ikke noe klart svar verken den ene eller den andre veien. Erik har gjort en fantastisk jobb for Rosenborg, men samtidig ser jeg at har trivdes veldig godt når han har kommet ut fra kontoret, sier Jakobsen.

Taus om framtida
Rosenborg-ledelsen har foreløpig ikke ønsket å si veldig mye om prosessen de nå er inne i. Ivar Koteng er mannen som skal uttale seg utad, men han har ikke besvart TV 2 Sportens henvendelser fredag.

Men senest sist søndag var han klar på at trenerprosessen så vidt var startet – og at det var for tidlig å gå ut med RBKs tanker om evalueringen som nå har startet.

– Det jeg kan si er at vi skal ha en trener på plass 1. januar neste år. Vi skal gjøre en grundig prosess før den tid, men tidslinja på det vi foretar oss er for tidlig å si noe om nå, uttalte Koteng.