Seks Birken-syklister trodde flytende Omo var energidrikk

Seks Birken-syklister tok feil av sportsdrikk og en vareprøve med flytende Omo.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Alle som syklet Fredagsbirken fredag, fikk utdelt en gratis vareprøve av vaskemiddelet Omo Aktiv&Sport sammen med startnumrene, skriver Hamar Arbeiderblad.

– Noen syklister har misforstått hva dette var, og har blandet det i drikkevannet sitt. Men dette var en reklameartikkel med vaskemiddel, og skulle naturligvis ikke drikkes, sier presseansvarlig Ingunn Rønningen Kleven.

Birken-sjef Jo Gunnar Ellevold forteller arrangøren kontaktet legevakten da de fant ut at seks syklister hadde drukket vaskemiddelet.

DRAKK FRA DISSE: Magetrøbbel venter for seks syklister.
DRAKK FRA DISSE: Magetrøbbel venter for seks syklister.

– Vi tok umiddelbart kontakt med legevakten, og de tok videre kontakt for å finne ut om dette var skadelig. Det er ikke skadelig i den mengden de fikk i seg, men det er klart at det kan bli litt ubehagelig i magen. Det kan boble litt, sier Ellevold til TV 2. 

Arrangøren sier vaskemiddelet var merket, og at syklistene fikk beskjed om å ikke blande det i drikkevannet.

– To av syklistene drakk rett fra flasken. Det er mulig at noen av de andre blandet det ut på drikkeflasken sin. De trodde det var energidrikk. Det er skremmende at norske menn ikke har et forhold til Omo, sier Ellevold.

Nå har imidlertid arrangøren satt opp store skilt for å unngå at andre gjør samme feil, sier Ellevold til TV 2.

Det er Lilleborg som fører Omo i Norge.

– Vi beklager på det sterkeste at folk har misforstått og trodd at dette er en sportsdrikk. Vi håper de berørte er tatt godt hånd om. Vi har vært i kontakt med Giftinformasjonen i dag. De sitter på all nødvendig dokumentasjon om produktet og har bistått de involverte i saken, sier informasjonssjef Anne Gjemdal til Hamar Arbeiderblad.

(©NTB/TV 2)