TRANGE KÅR: To ganger denne uka har fly blitt tvunget til å lande etter at passasjerer har barket sammen på grunn av seter som blir lagt ned. Foto: FameFlyNet
TRANGE KÅR: To ganger denne uka har fly blitt tvunget til å lande etter at passasjerer har barket sammen på grunn av seter som blir lagt ned. Foto: FameFlyNet

Nytt fly nødlandet etter voldsom setekrangel

Onsdag ble en mann arrestert etter ikke å ha fått plass til beina på et fly.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For andre gang denne uka har et fly blitt nødt til å nødlande på grunn av en setekrangel.

Franske Edmund Alexandre (61) ble onsdag svært irritert da kvinnen foran ham la ned setet sitt under flyvningen fra Miami til Paris.

Han serverte den amerikanske kvinnen litt av en kraftsalve på fransk, og ble av kabinbesetningen bedt om å roe seg ned.

Det hadde han ingen planer om, skriver Boston Globe.

Alexandre reiste seg opp og begynte å følge etter kabinbesetningen. Det toppet seg med at han tok tak i en av de ansattes arm. Da ble han pågrepet av to sivile politimenn som var ombord på flyet. 

Sendt til sykehus

Flyet nødlandet i Boston, hvor fembarnsfaren Alexandre, som har diabetes, ble påsatt håndjern og tatt med til et nærliggende sykehus etter å ha klaget på høyt blodtrykk og høyt blodsukker.

Alexandre er fortsatt innlagt, og torsdag ble han varslet om at han er anmeldt for flybråk. Han nekter for at han lagde bråk på flyet, og skal ha fortalt myndighetene at han bare ville ha plass til knærne sine.

29. desember må 61-åringen møte i East Boston District Court og svare for seg. 

Kne-forsvar

Forrige søndag måtte en flyvning fra New York til Denver avbrytes, etter at en mannlig passasjer plasserte sin Knee Defender på setet foran slik at han kunne jobbe på den bærbare PC-en sin.

En Knee Defender monteres på bordet foran, og hindrer effektivt at passasjeren foran kan legge ned setet sitt. 

En kabinansatt ba mannen fjerne den kontroversielle plast-innretningen, men det gikk han ikke med på.

Kvinnen på setet foran reiste seg og kastet et vannglass på ham. Det endte med at flyet måtte nødlande i Chicago og at både mannen og kvinnen ble sendt ut av flyet.

Etter en samtale med passasjerene, fant myndighetene ut at dette ikke var en politisak. Likevel fikk de ikke lov til å bli med flyet videre. 

Ifølge AP har flyselskapene ulike regler for bruk av såkalte Knee Defenders. Både United og de andre store selskapene i USA forbyr bruk av slike innretninger. Enkelte selskaper har fjernet muligheten til å lene sete bakover.