Gratinert hummer. Foto: TV 2
Gratinert hummer. Foto: TV 2

Hummer

En delikatesse blant havets frukter

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rå hummer er sort og skifter farge til rød når den kokes.
Kok opp rikelig med vann og tilsett salt (ca 50 g pr hummer).
Legg hummer i det kokende vannet, pass på at vannet dekker hummeren helt.
Kok opp og la trekke i ca 20 min. Ta opp hummeren og avkjøl den liggende på ryggskjoldet.
En hummer på ca ½ kg bør trekke i 12-14 min.
En hummer på 1 ½ kg bør trekke i ca 25 min.

Oppdeling:

Ta tak inntil klofestet og vri klørne av. Del hummer langsetter på ryggsiden med en skarp kniv.
Start ved hodet og skjær bakover. Snu hummeren og del hodet på langs.
Ta bort paven (mavesekken) foran i hodet.

Gratinert hummer:

Kokt hummer delt i to

250 g mykt smør
1/2 finhakket løk
1 ts støtt safran
2 ss hvitvin
1 ts sitronsaft
Grovmalt pepper og ørlite salt
Rør sammen og pisk i 3-4 min.
Fordel smøret over de delte hummerne og gratiner i varm stekeovn 180oC i 4-5 min, høyt i ovnen.
Evt. med grill, da midt i stekeovnen. Følg godt med!

Tips: Safran kan bytte ut med finhakkede urter, for eksempel estragon eller koriander.