FULGT AV UNITED: Manchester United fulgte Martin Ødegaard mot Emiratene.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FULGT AV UNITED: Manchester United fulgte Martin Ødegaard mot Emiratene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Fotballryktene:
– Van Gaal lover store endringer frem mot Deadline Day

Og en av dem kan være Martin Ødegaard.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Ukens siste virkedag, og den siste før fotballens julaften. 

Ettersom augusts siste dag i år er en søndag, så er det mandag 1. september som blir dagen der de siste overgangene skal på plass.

Det er da panikkjøpene rades opp. Og kampen mot klokken for å få papirene i faksmaskinen i tide får svetten til å renne hos mer enn en klubbleder.

En klubb som skal gjøre radikale endringer i løpet av helgen er Manchester United. Louis van Gaal sier ifølge Manchester Evening News at spillergruppen kommer til å se helt annerledes ut på tirsdag, for nye spillere skal inn og andre skal ut for å gi plass til dem.

En av dem som skal være på handlelisten til nederlenderen er Martin Ødegaard. Manchester United hadde speidere på plass i Stavanger for å se 15-åringen i aksjon mot De forente arabiske emirater på onsdag, skriver Daily Telegraph. Manchester United har god erfaring med å hente norske Liverpool-supportere til klubben. Ole Gunnar Solskjær hadde også Liverpool-sympatier da han ble hentet til Old Trafford. Truls Svendsen er forresten også Liverpool-supporter!

En annen som kan være på vei til Manchester United er Timothy Fosu Mensah. Den nederlandske venstrebacken ble ifølge Daily Mail observert på treningsfeltet i Carrington i går, og kan bli klar for klubben allerede før helgen. Ettersom Luke Shaw fyller venstrebackrollen litt for godt, så er det kanskje ikke så rart at van Gaal vil ha en ung atlet i den posisjonen. Den 16 år gamle Ajax-spilleren imponerte Uniteds speiderteam tidligere i år. Med en 15- og en 16-åring på vei inn, kan det virke som van Gaal ser for seg at treårskontrakten hans med klubben kommer til å bli forlenget. Da spørs det om ikke resultatene må forbedres en smule de neste 34 månedene.

En som ser ut til å være på vei ut for å lage plass for tenåringene, er Shinji Kagawa. For noen år siden var han en strålende playmaker i Borussia Dortmund. De to siste sesongene har han sett mange Manchester United-kamper fra sidelinjen. Nå kan tiden bli skrudd tilbake. For ifølge Der Westen er Dortmund kommet til enighet med japaneren om en personlig kontrakt, og mye tyder på at klubbene også kan bli enige om en overgangssum. Dermed kan Dortmund få tilbake sin fortapte japanske sønn.

Verdens beste Tom Cleverley kan også være tapt for Manchester United. Aston Villa-manager Paul Lambert har fått klarsignal fra klubbeier Randy Lerner til å smelle 80 millioner kroner på bordet for midtbanespilleren. Det kan få i gang en budkrig om 25-åringen, for både Hull og Everton kan også tenke seg Cleverley i stallen, skriver Daily Telegraph.

Ikke nok med det. Også Javier Hernandez kan være på vei bort. The Guardian skriver at både Valencia og Juventus har kommet med bud i 150-millionersklassen. Men United kan se langt etter å få Arturo Vidal til å gå motsatt vei dersom budet fra Juventus blir akseptert. Ifølge Daily Express har ikke chileneren noe ønske om å forlate Juventus for United.

Arsenal-fansen har også forventninger til at det kommer flere inn før overgangsvinduet stenger, slik at klubben endelig kan vinne Champions League-puljen sin og slippe å bli toer og så ryke ut for Barcelona i åttedelsfinalen.. Drømmen er en spiss i verdensklasse til å erstatte en skadet Olivier Giroud, men alt tyder på at det blir defensive tilskudd til stallen - dersom det blir noen. Daily Mirror skriver at Borussia Dortmund har tilbudt Arsenal midtstopperen Sokratis Papastathopoulos for 200 millioner kroner. Men i kjent Arsene Wenger-stil, så prøver The Gunners å få ned prisen til nærmere halvparten. Og skulle 26-åringen bli Arsenal-spiller, vil trolig Ignasi Miquel få gå til Norwich for 10 millioner kroner.

En ny unggutt fra La Masia-akademiet har tatt Barcelona med storm. Men når Barca har hele stjernegalleriet sitt skadefritt og på plass, så kan det bli lenge mellom kampene for Munir El Haddadi. Og som alltid når unge gutter imponerer i Katalonia, så står Wenger og lusker i buskene. Nå melder El Mundo Deportivo at Barca vil tilby El Haddadi en ny kontrakt for å holde Arsenal unna.

Real Madrid skal ha gitt opp håpet om å signere Radamel Falcao i dette vinduet. Noe som gjør at Metro mener veien ligger åpen for Arsenal. Men Gazzetta dello Sport hevder at Juventus har forhandlet seg frem til en avtale med Monaco i natt og at Falcao havner i Torino.

Sunderland ser ut til å ha vunnet kampen om Tobey Alderweireld. Ifølge Het Laatste Nieuws skal svartkattene ha kommet til enighet med Atletico Madrid om en utlånsavtale for den belgiske forsvarsspilleren for kommende sesong.

Roma skal ha en ny back, og Gazzetta dello Sport hevder at Newcastles Davide Santon er et av de aktuelle navnene. 

I Chelsea jobber de knallhardt. Klubben ønsker å hente Mattia Destro fra Roma. Men for å gjennomføre kjøpet av italieneren, så må Fernando Torres først bort. Ifølge The Times er Roma villig til å lytte til hva Chelsea har å tilby, men de er ikke i pengenød og vil også ha på plass en erstatter før de selger - og da for minst 200 millioner kroner. Samtidig nekter Torres å forlate Stamford Bridge uten at han er forsikret at han ikke taper en krone på overgangen, og AC Milan, som er den mest trolige destinasjonen, vil aldri matche spanjolens lønn i Chelsea. Så nå sitter klubblederne på Stamford Bridge og legger puslespillet, som de håper vil bli ferdig i løpet av Deadline Day.

Da er det kanskje ikke så rart at Chelsea-gjengen ser på en enklere løsning. Og ingenting er enklere enn å hente en kar fra naboklubben. Daily Express skriver at klubben vil løse Torres fra kontrakten sin og la ham få en signonfee fra AC Milan, og heller hente Loic Remy fra Queens Park Rangers. Ettersom Chelsea er i Champions League, vil franskmannen bare koste dem 85 millioner kroner.

Swansea fortsetter å hente ukjente spillere. Gambiske Modou Barrow er forventet å signere innen kort tid, og torsdag fikk de også navnetrekket til James Demetriou. Den kypriotiske U21-landslagsspilleren kommer fra Nottingham Forest, skriver Western Mail.

Da Queens Park Rangers hentet Jack Robinson fra Liverpool, var det mange som trodde han ble hentet for å tette hullet på venstrebacken. Men 20-åringen hadde bare knapt satt navnetrekket sitt på kontrakten med QPR, før han ble satt på toget til Yorkshire. Harry Redknapp sendte Robinson rett på lån til Huddersfield, skriver The Huddersfield Daily Examiner.

Burnley-manager Sean Dyche har innsett at hans bakre rekke kan komme til å få kjørt seg kraftig i Premier League denne sesongen. Nå har han henvendt seg til Derby og spurt om muligheten for å kjøpe Richard Keogh, skriver The Sun. Derby-kapteinen var Championships beste midtstopper forrige sesong, og The Rams bare lo av budet på 15 millioner kroner.