Obama i ny dress: «Det mest vågale han har gjort på måneder»

Under nattens pressekonferanse ankom President Barack Obama i en beige dress. Det fikk 4000 tweets på under en time. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bakteppet til nattens pressekonferanse var preget av den svært alvorlige situasjonen i Midtøsten og i Ukraina. Han svarte på kritiske spørsmål om USAs plan for å stoppe terrororganisasjonen IS og på spørsmål om Russlands aggressive oppførsel øst i Ukraina. 

Men mange på sosiale medier var mer opptatt av fargen og formen på dressen han hadde valgt for anledningen. 

For heller enn å følge med på hva han svarte på spørsmålene fra korrespondentene i Det Hvite Hus, ble flere profilerte stemmer i den amerikanske samfunnsdebatten plutselig motekritikere under emneknaggen «tansuit».

I løpet av pressekonferansen hadde Twitter registrert over 4000 tweets om den lyse dressen til Obama, skriver Huffington Post. 

BEIGE: Jørgen Kosmo, her iført en lys dress da han var forsvarminister i Gro Harlem Brundtlands tredje regjering. FOTO: Tomm W. Christiansen
BEIGE: Jørgen Kosmo, her iført en lys dress da han var forsvarminister i Gro Harlem Brundtlands tredje regjering. FOTO: Tomm W. Christiansen

Obama har tidligere sagt til bladet Vanity Fair at han bare går med grå eller blå dresser. Det samme gjør de fleste norske politikere, men Obama har en likemann i Norge. Tidligere arbeiderpartipolitiker og riksrevisor, Jørgen Kosmo, har flere ganger brukt lyse, sommerlige, dresser.