LEDER: Italienske Fabiano Caruana leder turneringen i St. Louis. Her fra Norway Chess tidligere i år. 

Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
LEDER: Italienske Fabiano Caruana leder turneringen i St. Louis. Her fra Norway Chess tidligere i år. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Caruana i klar ledelse

Italieneren tok sin andre seier i St. Louis og øker forspranget ned til Magnus Carlsen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

 Med sorte brikker klarte ikke Magnus Carlsen å slå Hikaru Nakamura i andre runde av Sinquefield Cup. Da Fabiano Caruana samtidig tok en svært overbevisende seier i sitt parti, har italieneren nå tatt en klar ledelse i turneringen. 

Carlsen på krigsstien

Magnus Carlsen valgte en uortodoks åpning i dagens parti, og virket igjen å være på krigsstien. Det var tydelig at han ønsket mer enn et halvpoeng mot sin erkerival. 

Guttene har dessuten i lange tider ført ordkrig, og før turneringen startet omtalte Carlsen nettopp Nakamura som "udugelig". Nordmannen klarte allikevel ikke å slå gjennom amerikanerens forsvar.

Stillingen som oppstod på brettet var svært ubalansert, og partene angrep på hver sin side av brettet. Magnus Carlsen gikk for den hvite kongen, med amerikaneren red stormen bra. Nordmannen kunne dermed ikke se noe bedre løsning enn å i dag som i går, gå inn i evigsjakk og dele poenget. 

Dermed er nordmannen oppe på et poeng av to mulige i Sinquefield Cup. Et poeng foran ligger Fabiano Caruana, som er Carlsens motstander i fredagens parti. Det blir et nøkkeløyeblik for videre turneringssituasjon. 

Etter to runder ser stillingen ut som følger: 

1. Caruana 2 poeng
2. Aronian 1,5 poeng
3. Carlsen 
    Nakamura 1 poeng
5. Vachier-Lagrave 0,5 poeng
6. Topalvo 0 poeng