KS får streike-kritikk fra egne rekker

TRONDHEIM/OSLO (TV 2): KS har ikke opptrådt som en fair part, sier et styremedlem i KS Sør-Trøndelag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da KS-representant Jon Gunnes talte til streikende lærere i Trondheim torsdag formiddag var både budskapet og mottakelsen annerledes enn enn man kunne vente fra en som representerer organisasjonen som lærerne kjemper i mot.

– Dere er forstandige og dere er ikke urimelige, sa Gunnes til applaus fra de oppmøtte lærerne.

Den gode mottakelsen skyldes at Jon Gunnes representerer KS lokalt i Sør-Trøndelag og er kritisk til taktikken KS sentralt har ført i forhandlingene i Oslo.

– Vi oppfatter i hvert fall at KS har vært litt steile og ikke opptrådt som en fair part, sier Gunnes til TV 2 Nyhetene.

FAKSIMILE
FAKSIMILE

Kritisk vedtak

Fylkesstyret til Sør Trøndelag KS er kritisk til måten man har forsøkt å presse lærerne til å akseptere endrede arbeidstidsbestemmelser på.

I et vedtak på et fylkesmøtet denne uken heter det blant annet:

«Fylkesmøtet i KS Sør-Trøndelag har tidligere advart KS sentralt mot å skape fronter mot lærerorganisasjonene om lærernes arbeidstidsbestemmelser. Imidlertid viser det seg at det er nettopp det som har blitt resultatet av forhandlingene»

– Jeg håper jo en legger merke til at Sør-Trøndelag har vært noe mer kritisk i forhold til den steile holdningen, forteller Gunnes om bakgrunnen for vedtaket.

Ingen kommentar

KS’ styreleder Gunn Marit Helgesen har ikke ønsket å kommentere kritikken fra egne rekker.

Men hun bør lytte til kritikerne, mener Venstres leder som også er bekymret for den svært fastlåste konflikten mellom KS og lærerne.

– Jeg tror at KS sentralt må innse at hvis man skal lage en god skole så må man gjøre det på lag med lærerne og ikke mot lærerne. Og hvis man skal prøve ut nye ting så må man gjøre det i samarbeid med de som jobber, ikke prøve å gjøre det i kamp mot dem, sier Trine Skei Grande.