Van Gaal: – Jeg beklager å måtte si det til fansen...

Nederlenderen innrømmer at det vil ta tid å gjenreise Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Torsdag hadde Manchester United pressekonferanse, der storsigneringen Ángel di María ble presentert.

– Jeg er veldig glad for å ha en slik klassespiller i troppen. Vi har mange klassespillere, men for meg er det viktig at han også er en lagspiller. Det liker jeg med Di María, sier van Gaal.

Se presentasjonen i videovinduet over!

Video fra MUTV, som du kan se hver dag på TV 2 Sumo. Kjøp Sumo-abonnement her.

Det er blitt spekulert i om argentineren passer inn i Manchester Uniteds nye 3-5-2-formasjon, og van Gaal mener han kan bekle flere roller i den formasjonen.

– Jeg kjøper bare spillere som kan forbedre vår filosofi. Jeg har snakket om hans spillestil, som jeg liker, tidligere. Og han kan forbedre vår spillestil. Han passer inn i vår filosofi. I Real Madrid var han ikke bare på vingen, men også på midtbanen. Derfor er vi sikker på at han vil lykkes, sier van Gaal.

– Beklager å måtte si det...

United-manageren forventer imidlertid ikke at stjernesigneringen skal gå inn å løse alle problemene til klubben. Han innrømmer at Manchester United har en stor jobb foran seg med å bygge et nytt slagkraftig lag.

– Ja, men det er å se på fortiden. Jeg ønsker ikke å si hvorfor, for jeg ønsker å vise respekt til David Moyes og Mr. Ferguson. Jeg mener vi må se på fremtiden, og det er det vi gjør nå. Vi gjenoppretter og bygger et nytt lag. Det tar tid. Jeg beklager å måtte si det til fansen, de er fantastisk. Mot MK Dons tapte vi 0-4, men de sang og støttet spillerne. Det er fantastisk at vi har slike fans, og jeg håper vi skal oppfylle deres forventninger. Men jeg sa allerede i USA at det ikke er gjort på en måned, selv om vi slo Real Madrid og Liverpool der. Vi må få resultater, og forhåpentligvis begynner vi med det i Burnley på lørdag, sier van Gaal.

Ángel Di María håper at han kan bidra til at Manchester United-fansen kan få glede av Mesterliga-fotball igjen.

– Jeg er veldig glad for å spille for Manchester United. Jeg liker laget, og ønsket å komme hit selv om de ikke spiller i Mesterligaen. Jeg ønsker å hjelpe laget med å komme til Mesterligaen, sier han.

Spiller der van Gaal vil

Og titteltørken blir ikke langvarig dersom han får det som han vil.

– Manchester United har vunnet mange trofeer og er en veldig, veldig stor klubb. Jeg kommer hit for å hjelpe laget til å bli bedre og vinne mange trofeer.

På spørsmål om hva hans favorittposisjon er svarer han diplomatisk.

– Det kommer an på hvor van Gaal vil at jeg skal spille. Jeg har kommet hit for å gjøre en jobb for laget. Jeg er forberedt på å spille i den posisjonen han ønsker at jeg skal spille, og om en spiller ønsker å spille er han forbedret på å spille i den rollen manageren ber ham om. Jeg ønsker å hjelpe klubben med å være suksessfull igjen.

Draktnummer som forplikter

Men det er liten tvil om at forventingene er enorme, uansett hvilken posisjon han kommer til å bekle.

Dessuten har han fått tildelt draktnummer sju. Det forplikter på Old Trafford, ettersom storheter som Bryan Robson, Eric Cantona, David Beckham og Cristiano Ronaldo har ikledd seg trøyen tidligere.

– Cristiano Ronaldo snakket med meg i Real Madrid, og forklarte hvor viktig den var. Jeg ønsket å få det nummeret, og gjøre så mye for klubben som Ronaldo og alle de andre har gjort. Klubben ønsket også at jeg skulle ha nummer sju, så jeg håper jeg kan leve opp til den, sier Di María.

Ikke plaget av overgangssummen

Han lar seg heller ikke stresse av overgangssummen på 600 millioner kroner.

– Nei, det plager meg ikke at 600 millioner er betalt for meg. Det er noe klubblederne må diskutere. Jeg kommer hit for å jobbe for klubben, for å spille for dem og for å gjøre det så godt jeg kan for Manchester United.