FN-styrker (UNDOF) sitter på pansrede kjøretøy på Golanhøyden mens de venter på å få kjøre inn over grensen til Syria. AFP PHOTO / JACK GUEZ
FN-styrker (UNDOF) sitter på pansrede kjøretøy på Golanhøyden mens de venter på å få kjøre inn over grensen til Syria. AFP PHOTO / JACK GUEZ

43 FN-soldater tatt til fange av væpnet gruppe

En væpnet gruppe har tatt 43 medlemmer av FNs fredsbevarende styrke til fange på Golanhøydene mellom Israel og Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

43 er tatt til fange 81 andre fra FNs fredsbevarende styrke er sprerret inne på den syriske delen av Golanhøyden, melder nyhetsbyrået AP.

FNs genralsekretær Ban Ki-moon sier FN-soldatene ble tatt tidlig torsdag etter en periode med eskalerende kamper mellom bevæpnede grupper og syriske soldater.

Syriske opprørere rapporterte tidligere torsdag at syriske krigsfly angrep dem på Golanhøyden på grensen til Israel. Flyene skal ha bombet flere mål i området, inkludert landsbyen Jaba.

Når det gjelder de 81 FN-soldatene som ikke er tatt til fange, heter det i en uttalelse at de ikke får dra fra området som ligger mellom området Ar Ruwayhinah og Burayqah.

Forsvarsdepartementet bekrefter at ingen nordmenn er blant FN-soldatene som ble tatt til fange. Norge har 13 personer utplassert i området.

– Vi har 13 stabsoffiserer og observatører i området og har fått bekreftet at ingen nordmenn er berørt. Hendelsen fant sted litt lenger sør på Golanhøydene enn der vårt mannskap befinner seg, sier major Vegard Finberg i Forsvarsdepartementet til NTB.

Finberg sier at den norske delegasjonens arbeid fortsetter som før.

– Vi har ikke fått noen informasjon som tilsier at nordmennene blir trukket ut av området. Dermed fortsetter de arbeidet som vanlig, sier han.

Nyhetsbyrået Reuters melder at de 43 FN-soldatene som er tatt til fange, kommer fra Filippinene og Fiji.

Tjenestemenn i FN bemerker at den fredsbevarende styrken som overvåket våpenhvilelinjen mellom Israel og Syria, ble tatt til fange to ganger i fjor og ble frigitt. FN opplyser at de jobber med å få personene frigitt.