Ingrid skal kjempe om VM-medaljer der søsteren døde

– Det blir veldig spesielt, sier terrengsyklisten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Halden (TV 2): Neste uke arrangeres VM i terrengsykling i Hafjell. Norge har flere kandidater som kan ta medalje, blant annet Ingrid Bøe Jacobsen. For henne blir mesterskapet meget spesielt. I romjulen døde lillesøster Astrid i akeulykken på Hafjell, i samme område som VM nå arrangeres.

– Det har vært veldig, veldig tøft. Det er veldig sært og spesielt at dette skulle være akkurat samme sted som VM går nå, åtte måneder senere, sier hun.

– Trening god medisin 

– Vi har vært der oppe i etterkant, slik at jeg er forberedt på det som kommer. For meg er Hafjell to forskjellige steder, på sommeren og vinteren, forteller terrengsyklisten.

TV 2 møter henne på hjemlige trakter i Halden, der hun og sykkelen regjerer i et skogholt like ved der familien bor. Treningen har vært viktig i etterkant av den tragiske ulykken.

– Treningen har vært en god medisin og en god aktivitet å holde på med. Det er jo noe jeg liker å gjøre. Det har hjulpet mye. Men hvis man har det litt tungt er det ofte treningen som ryker, så jeg har nok et par 100 timer i minus i forhold til det jeg burde hatt i år, forteller rytteren som sykler for Sepura XC Superior.

I VM er det på sprinten de største medaljesjansene er. Og generalprøven lover godt, under verdenscupen forrige helg endte hun på 3.plass. 

– Det er på sprinten jeg har gjort det best i år, på en veldig god dag kan jeg ta medalje, men det skal sykles først, smiler hun.

– Astrid er med meg

– Det er veldig kult at dette skjer på hjemmebane, det er ikke alle idrettsutøvere som får oppleve et VM på hjemmebane. Jeg gleder meg. Selv om det er litt ekstra press med mange kjente som står langs løypen og heier, sier Bøe Jacobsen, som har flere muligheter til å få edelt metall til uken:

– Jeg skal kjøre sprint tirsdag, og stafetten og rundbane senere i uken. Det er sprint som er min sterkeste distanse. Sprinten går heldigvis i Lillehammer, på Maihaugen, så det er ikke akkurat der ulykken skjedde. Men de andre øvelsene skal gå i Hafjell.

– Hvordan blir det å konkurrere der oppe hvor dette skjedde?

– Nei, det er klart at Astrid er med meg uansett. Det blir jo spesielt, uansett hva, svarer hun.

VM i terrengsykling sendes på TV 2 Sportskanalen.