FORTSATT PÅ TOPP: Unni Lindell kommer med boken «Brudekisten» fra gjemte katakomber på Gaustad sykehus. Her på Aschehoug forlag i høst. 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FORTSATT PÅ TOPP: Unni Lindell kommer med boken «Brudekisten» fra gjemte katakomber på Gaustad sykehus. Her på Aschehoug forlag i høst. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Lindell lover skrekk og gru fra Gaustad sykehus

Unni Lindell tar oss med bak murene på Gaustad sykehus i sin tiende krimroman om Cato Isaksen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aschehoug forlag presenterte torsdag noen av bøkene vi kan lese til høsten. Forlagsdirektør Kari J. Spjeldnæs sier høstens bokliste er usedvanlig sterk, og den beste de har hatt på mange år.

Skrekksykehuset

Krimdronningen Unni Lindell kommer nå med sin tiende bok i serien om kriminaletterforsker Cato Isaksen. Boken «Brudekisten» tar oss med bak murene på det psykiatriske sykehuset Gaustad  i Oslo.

–  Det er veldig stas at det er den tiende boken. Jeg har virkelig boltret meg i psykiatri, skumle kjellere og katakomber under jorden. Det er selvfølgelig en overraskende slutt, avlører Lindell til TV 2. 

Ingen har tidligere brukt Gaustad sykehus som lokasjon for krimbøker. Dette overrasket Lindell, som synes kulissene er helt perfekte.

– Med kjellere og gamle bygninger er det helt perfekt. På 90-tallet ble pasientene utskrevet, men så er det da én som ikke har flyttet ut i min bok - og det er morderen, som leserne ikke får vite hvem er før mot slutten, røper Lindell.

Troner på toppen

Unni Lindell forsetter å levere bestselgende krimromaner gang på gang.

– Det koster jo litt. Om Cato Isaksen har jeg nå skrevet 4000 sider, og han er såpass godt etablert at folk vil ha mer. Det blir jeg jo veldig glad for, sier forfatteren. 

Forlagsdirektør i Aschehoug, Kari J. Spjeldnæs, er svært fornøyd - både med Unni Lindell og med resten av bøkene som kommer i høst.

– Unni er jo representant for én av disse flotte kategoriene på høstlisten vår, nemlig de bøkene som vi vet at leserne har ventet på, sier Spjeldnæs til TV 2. 

Godt selskap

Unni Lindell har godt selskap av både kjente og nye forfattere.

– Carl Frode Tiller avslutter nå det formidable verket «Innsirkling». Så har vi forfattere som har skrevet noen få bøker, og som får sterkt litterært gjennombrudd nå, sier forlagsdirektøren.

Et eksempel på en som virkelig har slått igjennom i år er Lars Petter Sveen med boken «Guds barn», som kom ut denne uken.

– Det er en stor bredde og mange nye debutanter, sier Spjeldnæs.

Hagefesten med stor H

Tradisjonen tro byr Aschehoug også i år på hagefest i Oslo, hvor Norges største forfattere og andre store celebre gjester er invitert.

Ønsker du et innblikk i denne hagefesten, som omtales som «Norges viktigste sommerfest», kan du følge med på TV 2 Nyhetskanalen fra klokken 16:00 og Nyhetene 18:30.