– Akkurat nå har ikke Ødegaard gode nok ferdigheter til å spille på A-landslaget

Mini Jakobsen heller kaldt vann i blodet på supertalentet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Martin Ødegaard debuterte onsdag på det norske A-landslaget. TV 2-ekspert Mini Jakobsen synes 15-åringen gjorde en godkjent kamp mot Emiratene. VG var blant avisene som kåret Ødegaard til Norges beste spiller, men Mini nekter å hive seg med på bølgen.

– Akkurat nå har han ikke fotballferdigheter til å være god nok til å spille på det norske A-landslaget når alle de beste er med. Han har ikke sjans å spille seg inn på den midtbanen, for midtbanen er der vi har best folk akkurat nå for tiden, sier Jakobsen.

Han mener hausingen av Ødegaard er gått for langt. Mini mener 15-åringen får mye gratis på grunn av alderen.

– Jeg synes vi skal roe oss litt ned. Martin Ødegaard gjør et par gode ting, det er ikke tvil om det. Men husk på de to mulighetene han hadde i går. På det ene innlegget sklir han og stokker beina litt feil. Hadde det vært Marcus Pedersen eller en av de andre som har vært med en stund, ville vi sagt at det var for dårlig at han ikke klarte å stokke beina sine. I andre omgang har han et skudd som triller inn til keeper. Med alle andre spillere ville vi sagt «er det mulig å ha så dårlig tilslag», sier Jakobsen.

TV 2-eksperten tror ikke Ødegaard får spilletid mot England og Italia.

– Vi må huske på at han ikke er tatt ut i 18-mannstroppen. Om han blir tatt ut vil han være fra nummer 18 og bakover. Sannsynligvis vil han ikke være med i troppen noen av kampene. Hvorfor skal han da bli tatt ut? Kan det ikke være greit å holde ham unna dette litt til, undrer Mini.