Leteaksjon etter savnet 88-åring i Telemark

Politiet i Telemark har satt i gang en større leteaksjon etter en 88 år gammel mann som ikke kom tilbake til hytta ved Sauheradfjella etter en tur onsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 15 torsdag opplyser politiet at Børge Kristensen (88) fra Skien fortsatt ikke er funnet. 

«Det er per nå 15 mannskaper fra Røde Kors og Norsk folkehjelp, samt fire hunder fra Norske Redningshunder og politi som foretar søk», skriver politiet. I løpet av dagen er det også blitt søkt med helikopter. 

Politiet har gitt ut dette bildet av savnede Børge Kristensen (88) fra Skien. (Foto: Privat)
Politiet har gitt ut dette bildet av savnede Børge Kristensen (88) fra Skien. (Foto: Privat)

– Politiet er ved hytta og søker med politihelikopter, redningshunder, politihunder og mannskaper fra Røde Kors, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt til TV 2.

Leteområdet er ved Holtstjønn, vest for Eiangen på Sauheradfjella i Sauherad kommune i Telemark. Det har i natt blitt dykket i vannet like ved hytta uten resultat.

Mannen ble ifølge Aaltvedt også borte natt til onsdag, men da kom han til rette av seg selv neste morgen. Han er dement, men i god fysisk form. 88-åringen er rundt 1.65 meter høy, slank og har på seg dongeribukse og grå strikket genser. 

Politiet fikk melding om den savnede mannen ved 22-tiden. Det var kona som meldte han savnet etter at hun ikke hadde sett ham på fire-fem timer.

( TV 2 / NTB)