Her blir utespilleren keeperhelt og sender laget til Mesterligaen

Forsvarsspiller Cosmin Moti tok opp hanskene og reddet to straffespark mot landsmennene fra Romania. Det sendte Ludogorets til Mesterligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Ludogorets-Steaua 1-0 (1-1 sammenlagt, 6-5 på straffespark)

Ludogorets måtte hente opp 0-1-tapet fra bortebane da de tok imot Steaua på "hjemmebane" i Sofia. Klubbens stadion i Razgrad tar nemlig bare 6000 tilskuere og er ikke Uefa-godkjent for Mesterliga-spill.

Det så lenge dårlig ut for Ludogorets, men på overtid dukket Wanderson, som ble byttet inn i det 85. minutt, opp og scoret 1-0-målet som ga ekstraomganger - og mye mer dramatikk.

Ett minutt før andre ekstraomgang var ferdig, på stillingen 1-1 sammenlagt, ble Ludogorets-keeper Vladislav Stoijanov utvist.

Med alle byttene oppbrukt var det ingen bønn for bulgarerne: de måtte sette en utespiller i mål.

Valget falt på forsvarsspilleren Cosmin Moti, lagets eneste rumener. Moti kom til Ludogorets i 2012 etter sju år i FC Dinamo Bucureşti, erkerivalen til Steaua.

Det stod nærmest i stjernene at Moti skulle bli den store helten. Han hadde ingenting å tape, og med fasit i hånd: alt å vinne.

Forsvareren tok like godt den første Ludogorets-straffen selv og scoret. Det så dårlig ut da Wanderson bommet for hjemmelaget på straffen etter, men det var ikke lenge før de fikk noe å juble over.

Moti tok nemlig Steauas Paul Pirvulescus påfølgende straffe med et strålende tigersprang.

Til tross for at han normalt sett ikke står mellom stengene, noe man kunne se på hans noe spesielle taktikk på streken, var han etter de fleste ballene.

Til slutt fikk han også betalt. Fabio Espinho satte Ludogorets sjuende straffe i mål, og Cornel Rapa klarte ikke å overliste forsvarsspilleren.

Se den avgjørende redningen i videovinduet øverst.

Dermed var det game over og Ludogorets er klar for Mesterligaen, mye takket være en mann som tok opp keeperhanskene med bravur.

Jubelscenene var forståelig nok store for laget som kvalifiserte seg til Mesterligaen for første gang i historien, og Moti ble naturlig nok hyllet.

Steaua var laget som tidligere i kvalifiseringen slo ut Strømsgodset.