Adrian gikk på skikkelig smell etter «The Voice»

Måtte oppsøke psykolog etter sangkonkurransen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I fjor sjarmerte Adrian Jørgensen (22) hele Norge i «The Voice» på TV 2. Men perioden etter at blitzlampene sluknet ble for tøff for den unge artisten, som gikk på en alvorlig psykisk smell.

– «The Voice» var helt fantastisk å få være med på, men det var veldig mye som skjedde på relativt kort tid. Da det hele var over, sa det helt stopp, forteller Adrian åpenhjertig da TV 2 møter han i et musikkstudio på Grünerløkka. 

I GANG MED NYE LÅTER: Adrian Jørgensen spiller inn flere sanger som han mener kan bli hits, og håper på en platekontrakt. Foto: Margrethe Miljeteig
I GANG MED NYE LÅTER: Adrian Jørgensen spiller inn flere sanger som han mener kan bli hits, og håper på en platekontrakt. Foto: Margrethe Miljeteig

Måtte oppsøke hjelp

Etter at «The Voice»-sirkuset stilnet i desember, dro sangeren hjem til Bindal på Helgeland i Nordland for å feire jul med familien. Det var da det sa «pang».

– Det var som å skru på en bryter. Alt ble bare helt svart. Pappa så at noe var galt, så han ba meg oppsøke hjelp, sier han.

Adrian syntes det var et vanskelig steg å ta, men far og sønn ble enige om at han skulle gi det et forsøk. 

– Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg startet å gå til psykolog. Han har hjulpet meg utrolig mye gjennom den tunge tiden med angst og depresjoner etter «The Voice».

Videre forteller bindalingen at angsten har ligget i bunnen hele tiden og at han ikke taklet alt medieoppstyret så godt som han hadde håpet på. 

Kommer videre med musikken

Etter en mørk periode har Adrian kommet på beina igjen, og han er tilbake i studio der han spiller inn sine egne låter: Både låter som forteller om depresjon og låter fulle av glede og livslyst.

– Det å holde på med musikk er veldig viktig for meg. Jeg lever i nuet, og jeg har lært meg å være tilstede, istedenfor å tenke på det som skal skje framover, forteller han.

–  Jeg skriver og produserer min egen musikk, og planen er å gi ut låter fortløpende. Jeg føler at jeg har skrevet noen gode hits som jeg håper vil slå an, forteller han.

Den unge artisten vil ikke røpe om han har noen platekontrakt i lomma riktig ennå.

Vil hjelpe andre

For å hjelpe andre har Adrian nå blitt ambassadør for organisasjonen Mot, som arbeider for å skape et varmere oppvekstmiljø for ungdom. Organisasjonen ble stiftet av kjente idrettsstjerner som Johann Olav Koss, Rune Bratseth, Dag Otto Lauritzen og Atle Vårvik i 1997. 

– Jeg føler at jeg må dele denne historien med andre slik at de kan se at det er mulig å komme seg gjennom det. Jeg vet at det er mange unge som opplever akkurat det samme som meg, sier 22-åringen.