Sánchez sikret Arsenal Mesterliga-plass

Alexis Sánchez ble matchvinner da Arsenal kjempet seg til en 1-0-seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Arsenal-Besiktas 1-0 (1-0 sammenlagt)

Arsenal er klar for sin 17. sesong i Mesterligaen etter å ha slått ut Besiktas i kvalifiseringen onsdag.

Det var imidlertid langt fra den enkleste oppgaven Arsenal har hatt, som gikk videre med minste mulige margin etter at de spilte 0-0 i borteoppgjøret forrige uke.

Alexis Sánchez ble matchvinneren med sitt første mål siden overgangen fra Barcelona i sommer.

– Han hadde en god kamp. Han var mobil, farlig og viste at han har en strålende kampvilje, sa Wenger etter kampen.

Gjennom å sikre en plass i den lukrative Mesterligaen har chileneren betalt tilbake en stor del av de 330 millionene han kostet London-klubben.

– Det var definitivt vanskelig. Vi spilte mot et godt lag, men vi gorde det sammen som et lag. Vi ønsket veldig å gå videre, sier Arsène Wenger i et intervju vist på Viasat 4 etter kampen.

– Vi hadde sjanser til å score mer. I to kamper holdt vi rent bur, og det var forskjellen.

Ropte på straffer

Hjemmelaget imponerte på ingen måte i den første omgangen, og slet med ivrige og aggressive gjester.

Det var Arsenal som skapte de første sjansene, blant annet takket være at Besiktas-keeper Tolga Zengin snublet ballen i beina på Santi Cazorla.

Cazorla satte imidlertid ballen utenfor mål.

Besiktas var ikke ufarlige, og to ganger i løpet av den førsteomgangen ropte de på straffe.

Først da Mathieu Debuchy taklet reint inne i 16-meteren, den andre gangen da Jack Wilshere sklei og tilsynelatende felte Ramon Motta inne i straffeområdet.

Dommeren vinket imidlertid spillet videre, og det var vanskelig å konkludere ut fra TV-bildene om det var kontakt eller ikke.

Tok ledelsen rett før pause

På overtid i den første omgangen lyktes det endelig for Arsenal å tråkle seg gjennom Besiktas-forsvaret.

Jack Wilshere klikk-klakket seg gjennom forsvaret, før ballen endte opp hos Alexis Sánchez som trillet ballen under Zengin.

Andreomgang startet med mer Arsenal-dominans, og Sánchez hadde et par muligheter til å øke ledelsen - uten at det så ut som han hadde fått skuddfoten helt finkalibrert til tross for sitt første mål for sin nye klubb.

Ingen kunne beskylde vertene for å sette defensiv trygghet høyt, og det ga Besiktas muligheter.

Som da Demba Ba fikk ballen på seks meters hold etter en mislykket klarering fra Mathieu Flamini. Under press fra Laurent Koscielny gikk avslutningen imidlertid i nettveggen.

Debuchy så rødt

Med 15 minutter igjen skjedde det noe som potensielt kunne vært svært avgjørende.

Først misbrukte Arsenal to gigantiske muligheter. En kontring der Sánchez ga ballen til Santi Cazorla, som ble blokkert. I neste angrep fant et godt innlegg fra Nacho Monreal Alex Oxlade-Chamberlain alene med keeper på bakerste stolpe.

FIKK MARSJORDRE: Mathieu Debuchy måtte forlate banen etter å ha fått to gule kort mot Besiktas.FOTO: AFP PHOTO / BEN STANSALL
FIKK MARSJORDRE: Mathieu Debuchy måtte forlate banen etter å ha fått to gule kort mot Besiktas.FOTO: AFP PHOTO / BEN STANSALL

Så fikk Arsenals høyreback Mathieu Debuchy rødt kort. 

Med gult kort fra førsteomgang havnet han på etterskudd bak en Besiktas-spiller, og tok tak i skulderen hans, før han fikk taklet på ball. Dommeren var klar i sin tale på at holdingen fortjente et nytt gult kort.

– Jeg følte det var veldig strengt siden han spilte ballen. Jeg var svært bekymret, man vet aldri hva som kan skje og det var noen spillere som var på kanten fysisk, sa Wenger etter kampen.

Det var London-laget som skapte sjansene, selv med en en mann mindre.

Alexis Sánchez fikk en kjempemulighet, men sendte ballen over upresset fra ti meter. Samme mann var bare centimetre unna på et frispark-innlegg minuttet senere.

Til tross for visse elementer av panikk i vertenes forsvar mot slutten holdt de unna, og sendte Arsenal videre til Mesterligaen.

Andre Mesterliga-resultater onsdag: